Ferie i Toscana i Italien 2023 | book din feriebolig her

 

 

... realiser drømmen om den gode ferie

 

 

 

 FERIE I TOSCANA

 

Toscana - en af danskerne foretrukne feriedestinationer

Toscana er en  danskernes foretrukne feriedestinationer - og med grund.

Toscana har et væld af historiske skatte, der betragtes som enestående på verdensplan. Dertil kommer at regionen er fuld af byer med historiske og kulturelle seværdigheder – og ikke at nævne de  små maleriske landsbyer fra middelalderen.

Herudover er landskabet i Toscana meget, meget smukt med bløde, bølgende og grønne bakker. Ud for kysten er der desuden nogle spændende øer. Der er masser af badestrande, hvor man kan kaste sig i det azurblå Middelhave.

Toscana er også  berømt for sin mad der tiltaler smagsløgene hos både børn og voksne. Der endvidere et væld af vine, der er rangeret blandt de bedste i verden

Alle disse herligheder befinder sig i et område af verden med et behageligt klima med sol og varme – hvilket er meget tillokkende for danske turister. Samtidigt er befolkningen i Toscana som hovedregel meget imødekommende og gæstfrie, hvilket gør det til en fornøjelse at være turist i deres land.

Rent praktisk har Toscana også den fordel, at det er forholdsvis let at kommer dertil. Man kan flyve – men mange foretrækker en kør selv ferie til Italien.

For det sige det enkelt: Der er virkelig mange grunde at besøge Toscana

 

 

Rejser til Toscana

Toscana Vacanze er specialist i udlejning af ferieboliger i Toscana.

Vi har derfor en bred vifte af forskelige typer, hvor der helt sikkert også vil være en bolig, der passer lige til dine ønsker.

Du kan nedenfor se nogle af de mest populære typer - og du kan også læse hele artiklen, der er fyldt med gode råd om ferie i Toscana

Populære boligtyper i Toscana

 

Toscana Vacanze har valgt at fokusere på Toscana

Selvom hele Italien er et fantastisk land, har jeg valgt at fokusere på at udleje ferieboliger i Toscana. Det var i starten lidt af en tilfældighed, at det netop blev Toscana. Men allerede da firmaet blev grundlagt i 1999 af min svoger var Toscana en af de mest populære destinationer i Italien. Senere hen blev det et bevidst valg. Jeg vil gerne kunne give mine kunder en personlig vejledning om ferieboligerne jeg udlejer og det område, de ligger i. Det ville jeg ikke kunne overkomme, hvis jeg havde ferieboliger over hele Italien.

Derfor har jeg valgt at begrænse mig til Toscana. Det er nu ikke noget stort offer, da Toscana både er rigeligt stort og også fordi, der er et område, jeg virkelig har tabt mit hjerte til.

Jeg får mange spørgsmål om Toscana, når jeg taler med mine kunder - som f.eks.

  • hvad er Toscana og hvor ligger det?
  • Hvordan er vejret i Toscana - og hvornår på året er det bedst at rejse til dertil? 
  • Hvordan komme vi til Toscana
  • Hvor og hvordan skal man bo i Toscana?
  • Hvad skal man se i Toscana

I det følgende vil jeg derfor fortæller lidt mere om denne fantastiske region, og svare på ovenstående spørsmål

 

Hvad er Toscana og hvor ligger det?

kort-over-toscana, italien, ferie, toscana-vacanze

Toscana er en region i den vestlige del af det centrale Italien. Køreafstanden fra den dansk-tyske grænse er ca. 1.600 km – og det er derfor nemt for danskere at komme dertil.

Toscana består af 9 provinser. Massa-Carrera, Lucca, Pisa, Livorno og Grosseto ligger mod vest og har alle en kystlinje til Middelhavet. De sidste 5 provinser: Firenze, Siena, Arezzo, Pistoia og Arezzo ligger inde i landet. Området er ca halvt så stort som Danmarks og har ca. 3,7 mio. indbyggere.

Toscana; italien, ferie, toacana-vacanze

Store dele af Toscana er frodig landbrugsjord, hvor der gennem historien en blevet dyrket mange afgrøder såsom korn, vin og olivenolie. Landskabet i de centrale provinser er karakteriseret ved bløde bølgende bakker, lange alleer med knejsende cypresser, vinmarker og olivenlunde. Men der er også bjerge både i det nordlige og sydlige provinser. I de nordlige bjerge er de store marbrud, der har været kendt i årtusinder. Og spredt ud over det hele err de en masse chanrmerende, historiske middelalderbyer

Den amerikanske forfatter Mark Twain udtalte engang: "Gud skabte Toscana efter Michelangelos tegninger". Og sandt er det i hvert fald, at det er et meget, meget smukt område

 

 

 INFO OM TOSCANA

Toscanas historie

Området fik sit navn i det tredje århundrede f.Kr under det Romerske imperium Det stammer fra det navn romerne anvendte om områdets oprindelige beboere, Etruskerne. Efter romerrigets sammenbrud ca. 400 e.Kr. var området styret at forskellige store adelige familier. Men efterhånden blev det splittet op i flere mindre bystater, der i middelalderen nærmest lå i evig krig med hinanden

I starten var Pisa den ledende bystat – men efterhånden overtog Firenze den position fuldstændig under ledelse af den berømte Medici-familie. Under deres ledelse blev Toscana et førende magtcentrum ikke alene i Italien, men i hele det vestlige Europa, inden for så forskellige områder som økonomi, handel, politik og kultur. Det var således i Toscana at grunden blev lagt til udviklingen af banker og regnskabsvæsen – og det var her man så så fantastiske kunstnere som Michelangelo og Leonardo da Vinci. På den måde var Toscana den vestlige civilisations vugge.

Da de forskellige regioner Italien i 1861 blev forenet til Kongeriget Italien, blev Toscana fra starten en del heraf. En kort overgang var Firenze hovedstad for det nye kongerige, men fra 1870 overtog Rom denne position.

Vin og olivenolie i Toscana i Italien

De nordligste dele af Italien omkring byerne Torino og Milano oplevede gennem 1900-tallet et økonomisk boom delvist drevet af en kraftig industrialisering. Toscana har ikke gennemgået en tilsvarende udvikling. Til gengæld har man med stor dygtighed og flid formået at udvikle produktionen af landbrugsprodukter afa en meget høj kvalitet og gjort dem internationalt kendte brands. Det gør sig især gældende med vin med kendt brands som f.eks. Chianti, Brunello og Bolgheri.

Regionen er stadig høj grad domineret af mange små landbrug med en befolkning der i vid udstrækning bor enten på familiedrevne gårde eller i de mange små middelalderlandsbyer, der er smukt spredt ud over landskabet.

 

Turisme i Toscana i Italien

Turisme spiller en meget stor rolle for beskæftigelsen og økonomien i Toscana. Den smukke natur, det behagelige klima, kulturen, historien, vinen, maden, den gæstfrie befolkning og fortællingen om ”la dolce via har tilsammen givet Toscana en naturlig topprioritet, hvis man skal udleve drømme om den gode ferie.

 

Hvor og hvordan skal man bo i Toscana i Italien?

Drømmer du om at opleve en af Italiens smukkeste regioner - så kan du realisere drømmen ved at leje et af de 600 feriehuse i Toscana i Italien hos Toscana Vacanze?

At bruge en uges ferie på at nyde Toscanas fantastiske vine og gastronomi under den Norditalienske sol? Toscana er et område, der har alt lige fra naturrige områder, hvor landskabet bugter sig i grønne bakketoppe, til charmerende, historiske byer med et hav af kulturelle oplevelser. Hos Toscana-Vacanze kan du opleve denne populære Norditalienske rejsedestination og bo i lige den type feriehus, du drømmer om – hvad end du ønsker at tilbringe en uge i privat villa med pool eller på en autentisk italiensk vingård. 

I det  nordlige Toscana i provinserne Lucca og Pistoia der er smukke bjerge og i det hele taget en fantastisk natur. Disse områder er generelt mindre turistede end længere sydpå. Der er færre historisk og kulturelle monumenter end i det klassiske Toscana - men der er bare smukt og masse spændende steder, hvor man kan opleve det autentiske Toscana

Provinsen Firenze er kapitel for sig. Først og fremmests på grund af bye Firenze, der er Tosanaa hovestad. Den er en sand skattekiste af oplevelser.  Det var den førende by i Toscana i Middelalderen. Under den stærke Medici-familier udviklede byen sig til  at være vugge for renæssancen - og det betyder, at man som besøgende i dag kan se arkitektur og kunst i verdensklasse. Men husk at provinsen Firenze også har en masse at byde på - bl.a. med det kendte vinområde Chianti.

Provinserne Siena og Pisa ligger i det centrale klasisske Siena, der ganske enkelt bare er smukt. Der finder man det ene smukke vue efter det andet. Der ligger f.eks. dalen Val d'Orcia, der er på UNESCOS verdensarvliste. Her er udover Pisa og Siena også byer som San Gimignano, Pienza, Volterra, Montalciono og Montepulcioano.   Det er næsten helt overvældende.

Arezzo, der ligger østpå, er en lidt overset provins. Det er en skam, da provinsen har meget at byde på både hvad angår natur og kultur. Her finder man bl.a. nogle fremragende vindistriker - og den meget charmerende by Cortona.

I den østlige Toscana  finder man provinserne, Massa Carrara, Lucca, Pisa, Livorno og Grosseto, der alle har en kystlinie ud mod Middelhavet. Her er nogle fantasiske badestrande, der er meget populære blandt italienerne. Vær opmærksom på, at der findes både gratis strande og betalingsstrande hvor det er bedste italiensk stil er fyldt med parasoller og liggestole

Ud for kysten finder man syv øer, der er en del af Toscana. Den største, mest kendte og mest besøgte er Elba. Hvi sI skulle have lyst til at at komme lidt "off the beaten track" kan jeg også varmt anbefale de langt mindre øer Giglio og Capraia. De øvrige øer er ikke helt så nemme at komme til. De er omdannet til naturreservater, og de er derfor ikke umiddelbart åbne for roffentligehden.

Provinsen Grosseto har ud over sin kystlinje også et område, der hedder Maremma. Det er et mere vildt og barskere område end det smukke Toscana længere nordpå. Det var indtil midten af 1900-tallet et maleriabefængt og fattigt område. Men det er nu drænet og helt uden malariamyg - og et meget spændende område at køre rundt i. De er ydermere også begyndt at lave fremragende vine. 

toscana, italien, ferie, toscana-vacanze

Toscana er kendt for at sine uovertrufne vistas; landskaber med grønne bakketoppe så langt øjet rækker, krystalklart vand og smukke skovområder. Kort sagt, er det en smuk region, der byder på fantastiske naturrig områder, der oplagte til vandre- eller cykelture. Men Toscana er ikke kun smuk natur og billedskønne vistas. Området har og nogle af Italiens mest spændende og historiske byer. Særligt Firenze, Siena, Lucca og Pisa er et must at besøge, og derudover findes der mange små skjulte perler som blandt andet byen Arezzo, der gemmer på alt det, der gør Norditalien til en af de skønneste feriedestinationer i Europa. 

 

Privat feriebolig i Toscana i Italien

Toscana, italien, ferie, toscana-vacanze

Du kan leje mange forskellige typer af feriehuse hos Tosana Vacane - det være sig et agriturismo, ferielejligheder, vingårde, villaer eller pensionater. Du kan gå næsten lige den type sommerhus, du drømmer om til din ferie.

Du har mulighed for at leje en privat feriebolig gennem Toscana-Vascana i flere dele af Toscana. Drømmer du om en villa med egen pool, stor have og plads til hele familien, er der rig mulighed for dette. Derudover tilbyder vi også mindre boliger i autentisk Italiensk stil, hvor du kan tilbringe en romantiske uge med din parter. Generelt vil du med et feriehus i Toscana have mulighed for at bo i autentiske italienske boliger, og for en uge eller to opleve, hvad der gør Toscana til en af de mest besøgte områder i Italien.

 

Flere af boligerne giver dig mulighed for at medbringe kæledyr, så også hunden eller katten kan tilbringe ferien i den Norditalienske varme. Desuden kommer nogle af disse boliger med eget køkken, der giver dig mulighed for at prøve kræfter med at kokkerere med de lækre, friske råvarer, der kan købes i lokalområderne.

Andre boliger har egne restauranter, så du slipper for at bekymre dig om, hvor aftensmåltidet skal finde sted. Udover privatboliger, har du blandt andet mulighed for at leje dig ind på en vingård og bruge ugen på at stifte bekendtskab med de lækre vine, som Toscana er så kendt for. Desuden tilbyder vi en række ferielejligheder. Drømmer du om at indlogeres på et autentisk pensionat eller B&B, er dette også en mulighed

toscana, italien, ferie, toscana-vacanze

Hvad skal man se i Toscana?

Toscana byder på en lang række både kultur- og naturoplevelser. Først og fremmest har regionen flere fantastiske byer, som skal opleves. Her er Firenze umulig at komme omkring. Den fantastisk smukke, historiske by har sin helt egen unikke charme og byder blandt andet på kulturelle oplevelser:

  • Byens berømte katedral, der er kendt for sin særlige røde kuppel.
  • Derudover er Palazzio Vecchio smukke arkitektur også et besøg værd, for blot at nævne et par få af Firenzes skønne seværdigheder.

 

I Toscana er byerne Siena, Lucca og selvfølgelig Pisa med sit skæve tårn, ligeledes fantastiske rejsedestinationer. Ønsker du at opleve Toscanas fantastiske natur, bør du besøge Chianti området, der er med sine ikoniske vinmarker og oliventræer er et af de smukkeste områder i Toscana. Her kan du enten opleve området på cykel eller bil, og hele Chianti er kendt for at være et gastronomisk mekka og paradis for enhver vinelsker.

Af mindre byer, er Arezzo et must-see. Den smukke middelalderby byder på nogle af Toscanas fineste arkitektoniske perler, såsom Fortezza Medicea, Duomo San Donato og Teatro Petrarca. Listen over områder, der skal opleves i Toscana kan fortsætte. Der er et væld af små charmerende byer, der emmer af autentisk norditaliensk charme og gastronomi i verdensklasse. 

 

 

 

FERIE I ITALIEN

Ferie; toscana; italien; toscana-vacanze

Italien er et af de mest populære rejsemål, der modtager besøgende fra hele verden. I 2019 modtog landet ca. 94 millioner besøgende, og var dermed det fjerde mest besøgte turistdestination i hele verden.

Danskerne har også Italien et af de foretrukne lande at holde ferie i - især sommerferie. Det har sine gode grunde. Det er både langt nok væk til at man føler, man er kommet langt væk hjemmefra, og samtidigt er det faktisk nemt at komme dertil

Italien er det fjerde største land i EU med en befolkning på ca. 61 mio. I henhold til BNP beregninger er det den 10.-største økonomi i verden.

 

Mange forskellige slags ferier i Italien

Når man rejser til Italien på ferie bliver man mødt af en bred vifte af oplevelser, fantastisk natur, historie og kultur. Dertil kommer det behagelige klima, den gode mad og vine parret med en befolkning, der er meget imødekommende og hjælpsomme over for turister.

Nogle vælger at tage ned på en af de mange campingpladser i landet. Men langt de fleste lejer en feriebolig med pool i Italien. Nogle vælger at bo på et agriturismo, der på dansk svarer til en bondegårdsferie. Andre vil gerne have en privat villa eller hus med egen pool.  Andre igen tager måske afsted flere familier sammen. De lejer så enten et stort hus – eller finder en ejendom med flere ferielejligheder med pool.

De der er afsted på en familieferie til Italien lægger ofte vægt på at finde et sommerhus, hvor de kan slappe af og nyde livet  i 1-2 uger. Andre vil gerne rejse lidt rundt og finder så typisk enten nogle pensionater eller B&B, hvor man kan nøjes med at booke kortere perioder.

Traditionelt er de fleste ferieboliger i Italien uden air-condition, men der er efterhånden også et stort udvalgt af huse, hvor det er installeret.

 

Transporten til Italien

Der er rigtig mange, der vælger en kør-selv-ferie. De yngre gør det nok i ét stræk ned gennem Europa – ofte om natten. Det har jeg også selv gjort, men i dag fortrækker jeg at lave et stop eller to undervejs. Dels fordi jeg ikke længere magter at køre en hel nat igennem – men også fordi, vi nyder at lave stop i Tyskland, Østrig eller Schweiz undervejs.  Fordelen ved en kør-selv-ferie er, at man selv bestemmer tempoet frem og tilbage – og at det er langt nemmest at komme rundt i Italien, hvis man kører i bil.

Andre vælger at tage enten flyet eller toget til Italien – og lejer så typisk en bil, når de kommer frem til lufthavnen eller destinationen for toget.

Det dejlige italienske klima.

Når man nu har gået hjemme i Danmark i lang, kold og ofte grå vinter er det rart at kunne glæde sig til en ferie i det dejlige italienske klima. Her er man sikker på varme dage med masser af sol. For dele af min familie betyder det rigtig meget at komme ned og få brune ben. Jeg elsker også solen og varmen om dagen i Italien –  men jeg er mindst lige så glad for disse silkebløde sommeraftener, hvor man kan sidde uden for med bare arme og ben f.eks på terrassen foran sin feriebolig eller på en fortovscafe – uden man skal frygte for at det bliver koldt. Det er simpelthen vidunderligt

 

Det Italienske køkken

Ferie; toscana; italien; toscana-vacanze

Det italienske køkken er skattet over hele verden for sine friske og gode råvarer – og ikke mindst den gode smag som passer til både voksne og børn. Italienerne har en lang og god tradition for små hyggelige restauranter eller Osteria’s som de også kaldes. Her hersker der en dejligt afslappet stemning, hvor samværet er i højsædet. Derfor er det også nemt som udenlandsk familie at spise på en italiensk restaurant.  De serverer noget mad som alle kan li’ – og så kan man næsten altid finde restauranter med overkommelige priser. Og det gør jo heller ikke noget, hvis man er afsted med en større familie.

Det fine ved det italienske køkken er ydermere, at hvis man har lyst til at bruge flere penge på en middag med rigtig god vin, så er det også muligt at finde den slags restauranter.

 

Det italienske sprog

Sproget var for år tilbage en udfordring for mange turister, da italienerne tidligere ikke var særligt gode til f.eks. engelsk.  Og da vi danskere som hovedregel ikke taler italiensk, kunne det gøre en kommunikation besværlig. Men det har ændret sig meget igennem de senere år. Det er ikke fordi vi danskere er blevet bedre til Italiensk. Det er i stedet italienerne, der generelt er blevet meget bedre til engelsk. Det gør det rigtig nemt at rejse i landet som turist. Og skulle man endelig komme ud for en sprogbarriere, så må man enten gøre brug at fingersprog og/eller tage det som en oplevelse. Man kan også ty til hjælp på internettet, da man kan downloade apps, der kan oversætte dansk (eller bedre: engelsk) til italiensk og vice versa.

 

 

 

ITALIEN - DER PERFEKTE FERIELAND

ferie; toscana; italien; toscana-vacanze

ferie; toscana; italien; toscana-vacanze

ferie; toscana, italien, toscana-vacanze

Italien er et land, hvor næsten alle kan finde en ferieform, der passer til dem. Det gælder både for familier med små børn, familier med teenagers, par der rejser alene, og større grupper med f.eks. bedsteforældre, der har inviteret, børn, svigerbørn og børnebørn med på ferie. 

Ser jeg på min egne voksne børn, er det tydeligt, hvor meget en god ferie betyder for dem. Vores samfund er indrettede således, at børnefamilier lever i en hektisk og ofte stressende hverdag. Forældrene skal tidligt op om morgenen for at sende børnene i institution eller skole, og derefter selv afsted på arbejde – ofte i mange timer. Og sådan var det også dengang vi havde små børn – og derfor bliver ferierne noget alle ser frem til med stor glæde. Her er nogle uger, hvor man kan trække stikket ud, være sammen som familie og yde livet.

For nogle betyder det at lave så lidt som muligt ud over at ligge ved poolen ved ferieboligen, eller sidde med et køligt glas hvidvin i skyggen på terrassen måske i selskab med en god bog.  Andre vil gerne have en aktiv ferie med f.eks. cykel-  eller vandreture i bjergene,  riverrafting, sejlads eller dykning. Andre igen vil gerne se historiske eller kulturelle attraktioner eller byer – eller besøge små spændende vingårde, hvor man kan finde nogle gode vine eller olivenolie og købe med hjem til Danmark.

Ferie ved kysten

Der er også mange, der gerne vil ud til kysten for at nyde det azurblå Middelhav. Og det er rigtig gode muligheder. Her kan bruge nogle dage på en rigtitig badeferie, hvor der er tid til at dase i en liggestol i skyggen af en parasol. Andre bruget havet til en aktiv ferie enten ved at surfe, sejle, snorkle eller dykke. 

 

Alle disse ønsker kan man få opfyldt på en ferie i Italien. Og derfor er der mange, der kommer tilbage til Italien år efter år.

 

De store byer og kendte attraktioner i Italien

Pisa, Toscana, italien, ferie, toscana-vacanze

Der er mange store og fantastiske byer samt kulturelle og historiske attrkationer i Italien. Fælles for dem alle er, at der er rigtig mange turister, der besøger dem i højsæsonen. Så hvis du har mulighed for det, så er det langt bedre at besøge disse byer og attraktioner uden for højsæsonen -dvs. forår, efterår eller vinter.

Nu er det jo i sommermånederne de fleste danskere besøger Italien, så derfor vil det også være i denne periode, de besøger storbyerne og attraktioner.

Og for så angår byerne, kan det også sagtens lade sig gøre, hvis man planlægger det ordentligt. F.eks. vil det være praktisk at parkere uden for byen – og så tage bus eller tog ind til centrum

Hvis der er små børn med, så husk at tænke på, at det kan være meget varmt – og måske ikke specielt morsomt hele tiden at traskre rundt i travle gader, hvor der er så fyldt med turister, at børnene pga. deres størrelse ikke kan se noget som helst. Så husk at lave pauserne til børnene, hvor de får en is eller noget at drikke.

 

Mere info om Italien

Er du interesseret i yderligere information om Italien og læse beretninger om ukendte og spændende steder i Støvlelandet, kan du læse mere om det på siden om det usynlige Italien

 

 

Brug af mobiltelefoner og internet på ferien

Det er en god ide at man som forældre får talt med sine børn om brug af mobiltelefoner og internet inden man tager på ferie. Du kan læse mere om gode råd vedr. brug af mobiltelefoner og internettet på ferie

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA I ITALIEN?

 

 

 

FIND DIN FERIEBOLIG

FERIEBOLIGER I TOSCANA

FERIEBOLIGER I TOSCANA

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

 

 

 

INFO OM ITALIEN

Forsikringer

Brug af Internettet på ferier