San Miniato Toscana ferie | Book din feriebolig her - ferie i Italien

San Miniato

En trøffelby

San Miniato ligger på 3 høje, tæt ved floden Arno og halvvejs mellem Firenze og Pisa, som begge har kæmpet om byen i århundreder i Middelalderen

I Middelalderen var landsbyen, dengang kendt som San Miniato al Tedesco, en vigtig by. I 962 gjorde Otto I fra Sachsen den til et af de kejserlige regerings centre, mens Frederik II af Schwaben gjorde det i 1218 et skatteopkrævningssted for det centrale Italien.

San Miniato er også et af de stop, der er markeret af Ærkebiskop Sigeric af Cantebury på sin returrejse til fra Rom Canterbury og er således blevet en af ​​de historiske byer på Via Francigena.

Byen har i dag ca. 27.000 indbyggere

Udsigt fra byen ud over dalen

Hvad skal man se i San Miniato
Tårnet Rocca di Federico II står på toppen af ​​bakken, som landsbyen ligger på, og markerer færdiggørelsen af ​​slottets forsvarskompleks. Det var her mellem 1217 og 1221, at kejseren byggede tårnet i San Miniato, nu et symbol på byen. Tårnet blev ødelagt under 2.Verdenskrig med blev genopbygget efter krigen. Fra toppen af tårnet kan man i klart vejr med kikkert se så langt som Firenze, Volterra of Pistoia

Katedralen, der dateres tilbage til 1200, har en påfaldende og unik udvendig dekoration: en række keramiske vise stjernebillederneskiver Store Bjørn og Lille Bjørn

San Francesco klostret er også værd at se; ifølge traditionen blev det viet til  Frans den hellige af Assisi, mens han boede i det nærliggende kloster Santa Gonda.

San Miniato er et af mange eksempler på små, charmerende og autentiske byer, der ligger rundt om i Toscana. Der er en dejlig stemning i de små gader, og der er mange restauranter, hvor man kan få et godt måltid mad til fornuftige priser. Man kan også sidde på én af de mange cafeer og nyde en kop kaffe eller et glas vin, medens man bruger tid på en af mine yndlingsbeskæftigelser: at sidde og kigge på andre mennesker.

Hver tirsdag er der marked i byen.

 

Kunsthåndværk og trøfler
San Minato og området rundt om byen er kendt at huse mange kunsthåndværkere med eksptertice inden for lædervarer, keramik og kurvefletning.
Byen er også kendt for sine hvide trøfler. Et godt tidspunkt at besøge San Miniato er derfor under den nationale hvide trøffeludstilling, der finder sted hvert år i anden, tredje og fjerde weekend i november

Hver første søndag i måneden finder markedet for antikviteter og kunst og kunsthåndværk sted i San Miniatos historiske centrum.

 

Retur til forsiden af  Pisa. Klik her.

Læs mere om byer og attraktioner i provinsen  Pisa her