Poppi ferie iToscana | Book hos Toscana Vacanze

 

 

Et af de bedst bevarede eksempler på en "befæstet by" i Toscana

Byen er et interessant stop på en kør selv ferie til Italien hvor I bor i en af de dejlige ferieboliger i Toscana

 

Poppi er en lille og charmerende by  med ca. 6.000 indbyggere. Provinshovedstaden Arezzo ligger ca 40 km vøk.

Poppi ligger på en bakke i godt 400 meters højde. Den domineres af et bemærkelsesværdigt og meget velbevaret slot fra 1200 tallet - Guidi slottet.. Fra byens mure er der en fantastisk udsigt over Val di Casentino og det smukke toscanske landskab med olivenlunde, vinmarker og citrustræer.

Byen er et af de bedst bevarede eksempler på en "befæstet by" i Toscana. 

Byens berømte slot blev bygget af den lokale adelsfamilie Guidi. Det er enfamilie, der går tilbage til det 10. århundrede i det toscanske område. Slottet forblev i Guidi -familiens besiddelse indtil 1440.  Men da familien indgik en alliance med hertugen af Milano mod Firenze, gik det galt. Firenze satte sit hær ind mod Poppi,  erobrede byen og gjorde den derefter til sæde for provinsregingen.

Når man kommer til Poppi er det et must at besøge slottet. Og  højdepunkterne ved besøget  er slotsgården med den pragtfulde trappe, kapellet med kalkmalerier fra det 13. århundrede og biblioteket, Libreria Rilliana, der indeholder hundredvis af middelalderlige manuskripter.

Byen har en typisk middelhavsstil. Kulturelskere og dem, der leder efter afslapning, er kommet til den rette by. En række middelalderlige bygninger og paladser ligger i den øvre by. De små gyder og arkader inviterer til at blive udforsket. Væk fra travlheden er der mange caféer, hvor man kan nyde enespresso eller cappuccino. Der er også et bredt udvalg af restauranter. 

Poppi

Poppi

Poppi

Spøgelset på slottet

Slottet har efter sigende et vildt kvindeligt spøgelse, den lidenskabelige, unge og  meget smukke  Matelda – der var så smuk, at hun blev kaldt for den smukkeste kvinde Casentino.

Martelda var den unge  hustru  til den meget ældre grev Guidi. I sin frustration over at være blevet giftet bort til den gamle greve, levede hun levede angiveligt et promiskuøst  liv med mange elskere, som hun lokkede uden mandens viden lokkede til at besøge hende om natten. Men når natten var omme, var hun nødt at skaffe sig af med de unge mænd på en sådan måde, at de ikke kunne sladre om nattens hændelser til andre i landsbyen med risiko for at den meget jaloux og grusomme greve dermed også fik nys om hendes natlige besøg.  Hun lukkede derfor elskerne ud via en hemmelig tunnel, der i virkeligheden var fyldt med dybe faldgruber med pigge og skarpe blade – hvor alle de unge faldt ned i og blev dræbt.

Herefter er der to forskellige versioner af historien om den unge Matelda. Ifølge den ene blev det til sidst for meget for beboerne i Poppi. Der var for mange unge mænd, der forsvandt på mystisk vis på slottet. Og en dag, da greven var bortrejst angreb de slottet og slæbte Martelda med op i toppen af tårnet og tvang hende til at springe døden fra tårnets top.

Ifølge den anden version, var det Greven, der til sidst fik nys om sin hustrus udskejelser. Han spærrede hende derfor inde i tårnet og lod hende dø af sult.

Under alle omstændigheder døde den smukke Martelda på grusom vis – og derfor går hun igen som spøgelse. Hendes sjæl har endnu ikke fundet fred, og den vandrer stadig i korridorerne og værelserne på slottet Poppi. Mange lokale hævder at have set den smukkeste kvinde i Casentino kigge ud af vinduet på Poppi slot, klædt i hvidt og med et stadig smukt ansigt. Der er endda dem, der endda hævder, at man ved at besøge museet kan høre en svag og provokerende stemme og mærke pust i på nakken, der forårsager kuldegysninger og nydelse. Leder den smukke Matelda stadig efter en flygtig nat med kærlighed med en smuk ung kvinde.

Der findes mange lignede historier om spøgelser på slotte, hvor hovedpersonen i legenden er enten  er en dårlig, utro eller oprørsk kvinde Det skyldes sandsynligvis at mange af dissee historier stammer tilbage fra en periode, hvor Den Katolske Kirke kontrollerede og styrede  livet og tankegangen hos befolkningen. Og kirken havde på det tidspunkt en opfattelse af kvinder som værende allierede med ondskab, og de fik derfor ofte skylden for ethvert problem, der ramte mænd.

 

 

 

HVOR LIGGER POPPI?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - FORSLAG TIL BYER OG ATTRAKTIONER?

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

TELEFONNUMRE

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

PORTRÆT