Monte Argentario Toscana Italien Ferie | book ferie her
Monte Argentario i Grosseto i Toscana i Italien

MONTE ARGENTARIO

Oplev Toscanas Côte d'Azur

Halvøen er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

Monte Argentario er en halvø, der er omgivet af et fantastisk klart turkisblåt vand og kan prale af en fantastisk natur og en spektakulær udsigt.

Den ligger i det sydlige Toscana ca 35 km syd for Grosseto i det vidunderlige Maremma-område næsten på grænsen til Lazio.  Monte Argentario et smukt naturskønt forbjerg dækket af tæt vegetation og vild natur og med en lang uspoleret fantastisk kystlinje, lavet af små bugter og stenstrande.

Monte Argentarios historie
Etruskerne var sandsynligvis de første til at bosætte sig på Monte Argentario. I romertiden blev den private ejendom af en meget velhavende, der fik den overdraget som betaling for nogle meget store lån, familien havde ydet til den Romerske Republik. Det menes at navet Argentario stammer herfra, da familien var pengeudlånere – kaldet Argentarii på latin. I middelalderen levede den en stille tilværelse inden Spanien erobrede den i 1700. De byggede nogle store fæstninger, der stadig kan ses i byerne Porto Santo Stefano og Porto Ercole. I 1815 blev den en del at Storhertugdømmet Toscana, der i 1861 i forbindelse med Italiens samling indgik i det ny Italienske Kongerige.

Under 2.Verdenskrig blev havnen i Santo Stefano udsat for et heftigt bombardement og ødelagt. Den blev genopbygget i 1950’erne.

Toscana’s Côte d’Azur
Selvom halvøen ligger i Toscana er den faktisk tættere på Rom end Firenze. Derfor er den også meget populær blandt velhavende romere. Derfor finder man også mange store og meget eksklusive villaer på Argentario. et sommerhus der. Nogle har på den baggrund sammenlignet den med Côte d’Azur i Frankrig.

Sandt er det da også at der er et meget smukt landskab på halvøen. Monte Argentario er et bjerg der stiger op af det blå Middelhav. Det var oprindeligt en ø der med tiden er blev forbindet med fastlandet via 3 tanger.Når man kommer kørende fra landsiden skal man først passere en lagune via en lang og flad landtange. Og når man så kommer over til selve Argentatio og kører mod hovedbyen Porto Santo Stefano sker det på en vej, der slynger sig langs den klippefyldte kyst. Via skarpe sving kommer man rundt om flere bugte med små smukke byer og flotte villaer inden man kommer frem. Og den tur kan faktisk godt minde lidt om vejene omkring Nice i Frankrig.

Porto Santo Stefano

Porto Santo Stefano

De to hovedbyer
Der er to store byer på Monte Argentario. De er begge havnebyer.

Porto Santo Stefano er den største by på Argentario-bjerget, og der går forbindelser herfra til øerne Giglio og Giannutri. Porto Santo Stefano er et berømt feriested med to havne, Porto Nuovo a og Porto Vecchio. Hver 15. august afholdes Palio Marinaro, et historiske robådsløb på den sydlige toscanske kyst. Løbet indledes med en historisk procession i spanske kostumer.

Byen ligger på den nordlige kyst af Argentario ved en smuk bugt der er domineret af en imponerende spansk fæstning, hvorfra der går mange smalle gyder og trapper, der inbyder til en gåtur rundt i byen. Man kan også tage en spadseretur langs den dejlige promenade.

Fra Porto Santo Stefano kan fortsætte i bil videre rundt om halvøen ad den smukke Via Panoramico. Herfra er der et fantastisk vue ud over kystlinjen, Middelhavet og øerne længere ude. Den er en i mere end én forstand bjertagende tur.

Jeg er kommet der nogle gange sammen med min kone på vores rejser til den lille ø Giglio. Den kan ikke betale sig at tage bilen med på færgen derover. Og derfor har vi altid mod  betaling parkeret den i nogle private overvågede parkeringspladser.

Den anden store by på østsiden af Argentation er Porto Ercole . Det er en charmerende fiskerby med et fortryllende gammelt centrum. To smukke spanske fæstninger vender mod hinanden på de modsatte sider af havnen. Når du kommer ind i den gamle bydel, ser du en plaket, der fejrer den berømte maler Caravaggio. Han var blevet sendt hertil i eksil af paven, og døde i byen i 1610.

Strande på Monte Argentario.
Den bedste måde at opleve på havet og de vidunderlige strande i Argentario er at leje en lille båd i Porto Santo Stefano eller i Porto Ercole. Sejler du langs forbjerget kan du beundre de mange skjulte små bugter, Så er det bare med at kaste anker og hoppe i det dejlige vand og svømme og snorkle på nogle smukke strande, der kun kan nås fra søsiden og derfor sjældent overfyldt.

Hvis i leder efter strande man kan gå eller køre til vil jeg anbefale hjemmesiden trovaspiagge. Her er der navne, beskrivelser, billeder og kørselsvejledninger til 11 strande på Argentario. Læs mere her.

Golf på Monte Argentario
Der er også en golfklub, Argentario Golf Club en park på 77 hektar med en 18 hullers golfbane beliggende i et smukke omgivelser og med usædvanligt flotte panorama udsigter.

golfbane

 

 

 

HVOR LIGGER MONTE ARGENTRIO?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Her er forslag til steder, byer og attraktion i provinsen, som jeg synes er spændende at besøge

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL MONTE ARGENTARIO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Grosseto. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Grosseto
Der er ingen international lufthavn i Grosseto. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

- Fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Grosseto. Klik her.

Link til forsiden