Ferieboliger i Grosseto » Dansk rejsebureau | Book din ferie her

Ferieboliger i Grosseto

Fantastiske ferieboliger i Grosetto regionen

Regionen Grosseto rummer det spændende område Maremma. Hvor naturen i det klassiske Toscana længere nordpå er kendetegnet ved bløde bakker, er det hele mere råt og vildt i Maremma. Læg dertil nogle fantastiske badestrande og spændende små byer, så har du et godt billede af, hvad Maremma har at byde på.

Alle ferieboliger i regionen

Populæere destinationer i regionen

Kysterne ud for Maremma i Grosseto indeholder efter min mening nogle af de bedste badestrande i Toscana med krystal klart vand.

Der er også en række fine badebyer, hvoraf de mest kendte er Follonica og Castiglione della Pescaia

Gå ikke glip af den lille halvø, Monte Argentario. Her er både en smuk natur, spændende små byer og en række dejlige badestrande. Læs mere om Monte Argentario i Grosseto her.

Saturnia Terme
Ifølge de lokale legender er den lille by Saturnia i Grosseto italiens ældste by. Og lige så længe der har boet mennesker der, har de nydt de termiske bade nær byen. Op af undergrunder vælder 800 liter vand i sekundet med en konstant temperatur på 37,5 grader. Det er gratis at bade i kilderne!

Du kan læse mere om de termiske bade her.

Pitigliano
Byen Pitigliano udgør et meget spektakulært syn, når man kommer kørende fra vest. Den er nærmest bygget ind i og oven på vulkanske klipper. Man kan spore dens tidligste beboere helt tilbage til boncezalderen – efterfulgt at etruskerne og romerne der gav den navnet, Gens Petilia (senere Pitigliano)

I Middelalderen var den i et halvt årtusinde underlagt en lokal adelsfamilie. I renæsancen overtog – som så mange andre steder i Toscana – Medici familien fra Firenze magten. Og de satte deres store præg på byen, hvilket bl.a. kan ses på den flotte akvædukt i centrum.

I 1600 tallet gjorde den daværende Storhertug af Toscana byen til et fristed for jøder. Byen er derfor også kendt som ”Lille Jerusalem” da mange jøder valgte at bosætte sig der for at nyde godt af Storhertugens beskyttelse. Under 2.Verdenskrig hjalp indbyggerne mange jøder med at undslippe nazisternes forfølgelse.

Besøg byen og gå rundt og nyd de mange små og snævre gader og de flotte huse.

Giglio
Øen Giglio ligger en lille times sejlads ud for Grossetos kyst. Den blev herostratisk berømt tilbage i 2012, da kaptajnen på krydstogtsskibet Costa Concordia lod skibet sejle meget tæt på øen. For tæt viste det sig, fordi skibet fik en fik en næsten 50 m lng flænge i siden og stødte på grund, kæntrede og delvis sank. Af de godt 4.200 ombordværende døde 32 personer.

Men øen fortjener også at være kendt som en fantastisk dejlig ferieø. Min kone og jeg boede der en lille uges tid for nogle år siden. Vi valgte at tage derover uden bil, da øen er nem at komme rundt på med offentlige transportmidler.

Vi boede i den lille og meget charmerende havneby, Giglio Porto. Den er naturligvis meget turistet, men på trods heraf har den bevaret en rolig og afslappet stemning. Det er som både beboere og besøgende på små øer er enige om, at tage den med ro og læne sig tilbage for at nyde livet.

Det gjorde vi i hvert fald.

Vi besøgte også byen på toppen af øen, Giglio Castello – og tog videre om på den anden side af øen til en lillle bitte badeby, Giglio Campese.

Jeg må åbent erkende, at jeg ikke er den store fan af strande, hvor man skal leje parasol og liggestole. Og det skulle man her. Men på trods af det faldt jeg alligevel pladask for denne strand. Vandet var vidunderligt, selve stranden dejlig – og folk hyggede sig. Og så var der den mest formidable solnedgang

Toscana Vacanze har desværre pt. ingen boliger på øen. Men det skal bestemt ikke afholde mig fra at give den mine varmeste anbefalinger.

Fandt du ikke det du ledte efter?

Så tjek eventuelt boligerne i de øvrige regioner i Toscana

Udvalget af ferieboliger
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster. Og når jeg er ude og besøge mulige nye potentielle boliger, så spørger jeg altid mig selv: "ville jeg selv have lyst til at holde ferie her - eller endnu vigtigere; ville jeg foreslå stedet til vores venner eller børn som feriebolig" 

Det er ud fra de kriterier alle de boliger, der er vist på denne side, er valgt.

Praktiske oplysninger.
Du kan finde praktiske oplysninger om Italien via disse link

Transport og trafik
- hvordan kommer jeg til Italien
- Bilferie -ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet