Strande i Grosseto i Toscana, Italien | book din ferie her.
Strande i Grosseto i Toscana i Italien

STRANDE I GROSSETO PROVINSEN

...oplev kysten i Maremma"

Strandene er et oplagte mål for dagsture på en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

Strandene i Maemma

Hvis du gerne vil på badeferie i Toscana er kysten i området Maremma i provinsen Grosseto et oplagt valg. Maremma er et område i det sydlige Toscana. Det er præget af gamle traditioner, vild natur og vidunderlige strande. Ja, Maremma er perfekt til en afslappende sommerferie! Her er mit bud på nogle gode strande i Maremma

Private og offentlige strande
Man skal altid huske på, at der rent praktisk er to slags strande i Italien. Der er de offentlige, der ligesom i Danmark er gratis at være på og bade fra. Og så er der de private strande. Her skal man betale for at være. Tilgengæld for forbetalingen for man en parasol ofte med et lille bord samt to liggestole. Der er som regel også toiletetter og nogle gange omklædningsrum, man frit kan benytte. Og der kan også være en bruser med ferskvand, så man kan blive skyllet ren for salt og sand, inden man forlader stranden.

Personligt har jeg det lidt stramt med disse private strande. Det er mange gange forholdvis dyrt, og jeg bryder mig ikke om at ligge på rad og række med alle de andre under hver sin parasol. Men jeg må omvendt også erkende, at med den meget skarpe sol, der er i Italien, så er det faktisk meget rart at kunne sidde i parasollen beskyttende skygge. Og hvad enten jeg kan li' eller ej, så er det en del af den italienske badekultur. Og når man så ligger der, kan man jo med lige så godt med fordel bruge tid på at betragte, hvordan de italienske familier styrer børnene, eller se hvordan de smukke unge badenymfer og strandløver smører sig ind i sololie og sørger for at vende sig efter solen, så der bliver endnu mere solbrune end de er i forvejen. 

 

God råd, når I skal på stranden

  • Vær forberedt på, at kan være lange køer på vejene ned mod de populære strande - især om søndagen.
  • Parker bilen på en betalings P-plads. Lad være med at bruge tid på at finde en gratis parkering. Det er som at finde en nål i en høstak Og sidst min ikke mindst: lad være med at parkere som italienerne. I vil med stor sandsynlighed få en bøde.
  • Husk en en god solcreme - og smør rigeligt på.. Solen er meget skarp ved havet. Til de mindste er det en god ide med en hat.
  • Giv børnene en t-shirt på uden på badetøjet. Det beskytter mod solen.  
  • Husk de øvrige remedier som solbriller, håndklæder, snorkler osv.
  • På strande med klipper er det en god ide at iføre sig badesko. Indrømmet - det er ikke smart ud. Men klipperne kan være meget, meget skarpe. Jeg har selv prøvet at gå ud uden badesko, og var så uheldig at begge fødder samtidigt fik dybe sår - så meget at det i flere dage stort set var umuligt for mig at gå.
  • På de gratis strande er der ikke toiletter - her må I gå til den nærmeste cafe, og købe en kop espresso, is e.lign., og så låne deres toilet som kunde
  • Husk at medbringe og drikke rigeligt med vand og hold øje med at de mindste også får vædske nok. 
  • Middelhavet bliver hurtigt dybt - så vær forsigtig.
  • Og allervigtigst: NYD DET!!!

 

Hvad er den bedste strand?
Jeg kan og vil ikke anbefale nogle strande frem for andre. Det skyldes, at det er meget subjektivt og individuelt, hvad der er en "god strand". Jeg har nogle personlige favoritter - men det er ikke sikkert det passer til jeres præferencer. Jeg har derfor bestæbt mig på at lave en forholdsvis neutral beskrivelse af enkelte strande, og ud fra det må I så selv afgøre, hvad der passer bedst til Jeres behov. 

Find den rigtig strand for dig
Du kan selv tjekke de forskellige strande langs kysten via den glimrende hjemmeside "Trova spiaggi". De har en kortfattet beskrivelse af 183 strande i Toscana. Og du kan desuden selv tilføje nogle filtre, der passer til dine ønsker, så du får en henvisning til de strande, der lige præcis matcher dine ønsker. Læs mere her

La Feniglia

strand i Grosseto

La Feniglia er en stor, bred sandstrand med klitter på ca. 7 kilometer på sydsiden af tangen der forbinder halvøen med fastlandet.

Det er en af ​​de mest berømte strande i området på grund af sin skønhed og fordi den er velegnet til familier. Vandet er krystalklart, og tilstedeværelsen af ​​fyrretræer i Middelhavet er et plus.

Talamone

Strand i Grosseto

Talamone er en charmerende lille by, ligger på et lille forbjerg og har nogle bugter og strande, der er meget karakteristiske. Der er en lille strand under fæstningen, kaldet "Bagno delle Donne".

Dette er et ideelt sted for sejlads, windsurfing og kitesurfing. På den nordlige side af havet er der klipper, der er perfekte til snorkling

Cala Violina

Strand i Grosseto

Cala Violina er en fantastisk hvid sandbugt, der ligger i Follonica-bugten i naturreservatet Bandite di Scarlino.

Stranden er kun tilgængelig til fods. Det er en offentlig strand med krystalklart vand i form af en halvmåne hvidt sand med det grønne af skoven bag stranden. Navnet kommer fra en lokal legende, der siger, at sandet udsender en lyd, når du går på den som en violinmelodi.

Capezzòlo

Stradn i Grosseto

Denne strand ligger langs kystbyen Castiglione della Pescaia og har et hvidt sand og løber fra Punta Capezzòlo til havnekanalen. Havet er meget rent og strandene veludstyrede med underholdning selv efter solnedgang.

Aktiviteter om dagen inkluderer sejlads, minikrydstogter og meget mere.

Cala di Forno

Strand i Grosseto

Cala di Forno-stranden ligger i Maremma Regional Park

Stranden kan kun nås mellem efterår og forårssæson, fordi den om sommeren er lukket for bedre at bevare naturen i området. Du kan komme til Cala di Forno til fods med en to timers gåtur eller let med båd.

Cala Piccola

Strand i Grosseto

Cala Piccola er en stenet bugt med en lille stenstrand og klart blåt vand.

Takket være den nemme adgang til vejen er det en af ​​de mest familieorienterede blandt strande i Monte Argentario.

Porto Santo Stefano

Strand i Grosseto

Porto Santo Stefano har et par små badeanlæg og mange gratis strande, blandt dem er Bagni di Domiziano, Cala del Bove og Cala del Gesso.

Efter Porto Santo Stefano bliver landskabet vildere og adgangen til havet vanskeligere, men skønheden ved bugterne vil helt sikkert fortrylle alle, der besøger dem.

Porto Ercole

Strand i Grosseto

Porto Ercole har en strandpromenade foret med fiskerhytter, og langs kysten er der både sandstrande og stenede strande.

For fuldt ud at nyde Porto Ercoles kyst er det en god idé at leje en lille båd, så du kan udforske de mange bugter og vælge den, du foretrækker. Du kan vælge mellem Acqua Fresca, Spiaggia Lunga, Le Viste og La Feniglia.

Marina di Alberese

Strand i Grosseto

Marina di Alberese er en grå sandstrand, der strækker sig over syv kilometer.

Efter et par kilometer kommer man til nudistafsnittet ... bare så I ved det!

Giglio

Giglio strand

På den lille ø Giglio, der ligger ca en times sejlads fra fastlandet er der mange dejlige strande. Det er noget af det dejligste man kan forestille sig med dejligt klart vand.

Strandene ved Baia di Giglio Campese på øens vestkyst er for det første rigtig gode – og for det andet, så kan man her opleve nogle helt fanstastisk smukke solnedgange.

Toscana Vacenze og ferieboliger ved kysten

Toscana Vacanze har ingen ferieboliger helt ude ved kysten. Det skyldes, at jeg ikke der har kunnet finde boliger, der lever op til mine krav om autencitet. Så jeg vil i stedet anbefale mine gæster, at leje en feriebolig længere inde i landet, og så tage en dagstur ud til kysten. Det er nemlig nogle pragtfulde strande.

 

 

 

HVOR LIGGER MAREMMA KYSTEN?

 

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Læs om mine favoritter blandt alle de spændende atraktioner, byder og steder i Grosseto

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL STRANDENE I GROSSETO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Grosseto. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Grosseto
Der er ingen international lufthavn i Grosseto. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

- Fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Grosseto. Klik her.

Link til forsiden