Giglio ferie Toscana |Book din ferie her - ferie i Italien

Giglio - ferie på en smuk ø

...en lille perle i Toscana


Øen Giglio ligger en lille times sejlads ud for Grossetos kyst. Den blev herostratisk berømt tilbage i 2012, da kaptajnen på krydstogtsskibet Costa Concordia lod skibet sejle meget tæt på øen. For tæt viste det sig, fordi skibet fik en fik en næsten 50 m lng flænge i siden og stødte på grund, kæntrede og delvis sank. Af de godt 4.200 ombordværende døde 32 personer.

Men øen fortjener også at være kendt som en fantastisk dejlig ferieø. Min kone og jeg boede der en lille uges tid for nogle år siden. Vi valgte at tage derover uden bil, da øen er nem at komme rundt på med offentlige transportmidler.

Vi boede i den lille og meget charmerende havneby, Giglio Porto. Den er naturligvis meget turistet, men på trods heraf har den bevaret en rolig og afslappet stemning. Det er som både beboere og besøgende på små øer er enige om, at tage den med ro og læne sig tilbage for at nyde livet.

Det gjorde vi i hvert fald.

Vi besøgte også byen på toppen af øen, Giglio Castello – og tog videre om på den anden side af øen til en lillle bitte badeby, Giglio Campese.

Jeg må åbent erkende, at jeg ikke er den store fan af strande, hvor man skal leje parasol og liggestole. Og det skulle man her. Men på trods af det faldt jeg alligevel pladask for denne strand. Vandet var vidunderligt, selve stranden dejlig – og folk hyggede sig. Og så var der den mest formidable solnedgang

Toscana Vacanze har desværre pt. ingen boliger på øen. Men det skal bestemt ikke afholde mig fra at give den mine varmeste anbefalinger.

Hvor ligger Giglio?

Læs mere om ...

Tjek ferieboliger i det øvrige Toscana

Hvordan kommer jeg til Giglio?

Der er mange måder at komme til provinsen Grosseto. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Ingen lufthavn i Grosseto
Der er ingen internationale lufthavne i Grosseto. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

Færge til Giglio
Der går flere daglige færge fra fastlandet til Giglio. Fægerne afgår fra byen Porto Santo Stefano på halvøen Monte Argentario. Overfarten tager ca. 1 time. Jeg vil anbefale, at man lader bilen stå i Porto Santo Stefano, da man stort ikke har brug for en bil på Giglio. Dertil er den simpelthen for lille. Du kan finde mere information om færgerne til Giglio her.

 

Personlig service
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom  Agriturismo, private villaer med egen pool, Luksus boliger, vingårde osv.

På forsiden kan du finde en samlet oversigt over de forskellige typer. Klik her for at komme til forsiden

Retur til forsiden om Grosseta. Klik her