Saturnia Toscana ferie | book din feriebolig her
Saturnia i Grosseto i Toscana i Italien

SATURNIA

Besøg Italiens (måske) ældste by med berømte termiske bade

Byen er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

Landsbyen Saturnia

Landsbyen Saturnia i Maremma  er måske Italiens ældste by. I hvert fald viser arkæologiske udgravninger, at der der har ligget en form for by på stedet i mindst 2.800 år

Arkæologer har det fundet ruiner af et helligt sted, der menes at tilhøre en mytisk civilisation kaldet Pelasgian, som ankom ad søvejen fra de Ægæiske øer 2.000 år før Kristus. Det hele er meget spekulativt, men hvis du spørger rundt blandt beboerne i Saturnia er der ingen tvivl. De ved, at deres by er langt ældre end de fleste og det er godt nok for dem

Efterhånden som tiden gik, blev Saturnia en af etruskernes smukkeste og mest velstående byer. Det blev kaldt Aurinia. Under Romerriget blev den en præfektur i Rom i 183 f.Kr. og havde t mere end 25.000 indbyggere. 

Det er - for nu at sige det på jysk – lidt anderledes i dag, hvor der kun er ca. 300 indbyggere. Det er en stille og hyggelig by med nogle små fine cafeer og restauranter rundt om byen centrale torv.

 

Saturnia Terme

De fleste besøgende kommer i dag til området for at besøge de termiske kilder, Terme Saturnia der ligger lidt uden for byen. De har været kendte siden Romertiden, og bliver af mange vurderet som nogle af verdens bedste varme kilder.

Cascate del Mulino er navnet på et vandfald, der gennem tiden har udhulet og formet klipperne til luksuriøse pools, hvor du kan boltre dig i naturligt varmt vand 24/7. Der er gratis adgang og temperaturer på vandet er 37 ° C hele året rundt. Uheldigvis er der svovl i vandet, hvilket giver en ”duft” af rådne æg – som det kræver lidt tid at vænne sig til.

Badene har været kendte siden romertiden, og ifølgen legenden var det den romerske gud Saturn, der skabte de varme bade for at glæde menneskene. Efter et kraftigt udbrud af malaria i middelalderen blev badene fulstændigt glemte - og blev først genopdaget i 1800-tallet.

I dag er badene meget populære, så hvis det er muligt anbefaler jer at besøge dem tidligt om morgenen eller aften – alternativt uden for højsæsonen. Gravide kvinder og små børn bør undlade at hoppe i vandet.  Jeg vil desuden anbefale at tage alle smykker af. Der er noget i vandet, der ruster alt andet end rent guld

For de der ønsker at nyde vandet i et klassisk bad med bassiner er der mulighed for det mod betaling i det nærliggende Terme di Saturnia Spa Complex.

 

 

 

HVOR LIGGER SATURNIA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM ...

 

Her er mine forslag til steder, byer og attraktioner, du kan opleve i provinsen Grosseto

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og rejser

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL SATURNIA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Grosseto. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Grosseto
Der er ingen international lufthavn i Grosseto. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

- Fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Grosseto. Klik her.

Link til forsiden