Besøg provinsen Firenze i Toscana| Book din feriebolig her

 

 

BYER OG ATTRAKTIONER I FIRENZE

 

 

  

Provinsen med den fantastiske historie

Provinsen Firenze ligger i det nordøstligt Toscana - og er den den del af Toscana de fleste først ankommer til, når de tager køreturen fra Danmark til Toscana. Provinsen har et areal på ca. 3.100 km2 - og en befolkning på ca. 990.000.

Størstedelen af provinsen udgøres af landområderne omkring floden Arno, og det er ligeledes her, de fleste byer ligger og befolkningstæthden er størst. -  Mod nord rækker provinsen også ind i Appeniner-bjergene 

Provinsen er især kendt for sin hovedstad, den smukke, historiske by Firenze, der som en magnet tiltrækker besøgende i hobetal fra hele verden. Vinelskere  vil nok også nævne det berømte vinområde, Chianti. Og ikke alene laves der meget velsmagende vine der, det er også et betagende smukt område at køre igennem

 

Oplevelser, udflugter og praktisk info om provinsen Firenze

Inspireret at Politkens berømte rejsebøger: "Turen går til..." har jeg samlet en række artikler om lige netop byer og attraktioner i provinsen Firenze. Derudover er der også information om følgende:

  • Det Italienske køkken
  • Forskellige aktiviteter i Toscana
  • Hvor kommer vi til og rundt i Toscana?
  • Info om Italien og Toscana
  • Praktisk info

Toscana Vacanze har en række ferieboliger i denne provins. Boliger der er oplagte for en kør selv ferie til Italien

 

 

 

HVOR LIGGER PROVINSEN FIRENZE

 

Firenze ligger som den første provins i Toscana, når man kommer kørende fra Bolgona på vej ned gennem Italien

toscana
Firenze

 

 

 

BYEN FIRENZE

 

Hovedbyen er denne provins er - som navnet siger - byen Firenze. Det er en enestående by, der virkelig er et besøg værd. Jeg skal dog for en god ordens skyld nævne, at byen er meget "crowded" om sommeren af turister fra hele verden - og at der kan være meget, meget varmt i byen. Men hvis I bare er forbedredte på det, så kan I virkelig få en god oplevelse med at besøge byen. 

Jeg vil på det kraftigste opfordre jer til IKKE at tage bilen ind til byen. Trafikken er om sommeren meget tæt og meget kaotisk. Som jeg har beskrevet i artiklen "Transport til Firenze" - er det bedre at tage f.eks. toget ind til centrum af Firenze. Det er nemt, billigt og meget bekvemt.

God fornøjelse

 

 

 

BYER OG ATTRAKTIONER I PROVINSEN FIRENZE

 

Her er en række forslag til små byer i provinsen, der er et besøg værd. Det er vigtigt for mig at pointere, at denne liste ikke gør krav på, at indeholde de bedste og mest interessante byer i provinsen.  De nævnte byer er eksempler på nogle af de mange byer, jeg har besøgt, og som jeg kan anbefale. Men fantastiske ved Toscana er, at her er fyldt med tusindevis af små charmerende og autentiske landsbyer, der ligger spredt ud i landskabet. Så hvad enten I besøger byerne på min liste eller nogle andre, så vil I med garanti få en god oplevelse ud af det. 

 

 

 

DET ITALIENSKE KØKKEN

 

Det italienske køkken er kendt og elsket over hele verden - af både voksne og børn. Det er også kendt for de mange, gode og friske råvarer. 

Læs her mere om do's and dont's ,når du er på restaurant og om den italienske madkultur - herunder nogle af de vigtigste råvarer. 

 

 

 

FAMILIEFERIE, FERIE MED BØRN OG TEENAGERS

 

I Italien kan man finde en ferieform, der passer til næsten alle.  Her kan du læse om forskellige muligheder.

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

 

INFORMATION OM ITALIEN OG TOSCANA

 

 

 

 

PRAKTISK INFO