Radda in Chianti ferie | Book ferie hos Toscana Vacanze
Raddi in Chianti

RADDA IN CHIANTI

En af hovedbyerne i Chianti Classico området

Radda er en klassisk Chianti-by. Den ligger på en bakketop omgivet af vinmarker nord for Siena.  Det er en by, der fremstår som en rodet klynge af bygninger. Resultatet er tilfældigt, middelalderligt og meget charmerende. Fra byen er der en fantastisk 360-graders panorama udsigt.  Placeringen på toppen af en bakke betyder, at selv på den varmeste dag er der ofte en kølig brise.

Der er blevet dyrket vin i bakkerne rundt om Raddi in Chianti i mindst 1.000 år.  Den første officielle omtale af Radda (stavet "Ratta") fremgår af et dokument fra 1003. I forbindelse med at stridighederne mellem Firenze og Siena eskalerede i 1200'erne, fik Radda også en vigtig strategisk beslutning (læs mere om stridighederne mellem Firenze og Siena her).

Sammen med Castellina og Gaiole var Radda en af ​​tre hovedbyer i Lega del Chianti, en militær alliance oprettet for at forsvare florentinske interesser i Chianti -bakkerne. Fra 1384 var Radda ligaens hovedstad og sæde for dens podestà (overdommer),  hvorfor byen fik den tykke bymur, der stadig står i dag.

Raddi in Chianti

 

Konflikten endte med at Firenze vandt herredømmet over Chianti området.. Radda blev et administrativt og handelsmæssigt knudepunkt for landbrug, der i århundreder var baseret på ”mezzadria” -systemet. Dette system tog sit navn fra arrangementet, hvorved landejeren gav jorden til de lokale bønder i bytte for halvdelen ("mezza") af den årlige afgrøde. Mange landejere i Chianti-regionen ville lave halvdelen af druehøsten til vin, der ville blive solgt til købmænd i Firenze.

Den tidligste reference for florentinske vinhandlere dateres til 1079 med et lav for vinhandlere, der oprettes i 1282. En af de første gange man støder på navnet "Chianti", er i 1384 i netop Radda in Chianti hvor Radda var hovedby i den militære alliance "Lega del Chianti", og deres symbol var den sorte hane - "Gallo Nero" - idag varemærket for Chianti Classico.

 

Radda, Castellina og Gaiole var de tre vigtigste byer i denne originale, officielle Chianti -zone. I 1924 vedtog de Gallo Nero (sort hane) som deres symbol - ligesom den militære Chianti League havde gjort før.

I dag er vine fra hjertet af den historiske Chianti -region - tildelt DOCG -status som en af ​​Italiens store vine - mærket Chianti Classico. Den røde Sangiovese -drue er hovedingrediensen  - og nogle gange den eneste).

Chianti Classico er uomtvisteligt  et af verdens bedste vinområder. Nogle af verdens bedste vine laves her. Området er utrolig smukt. Det som har gjort Toscana så berømt, er de fantastisk bakkede områder der fylder landskabet. Det er ikke bare utrolig smukt, det er også utrolig velegnet til vindyrkning. Overalt er der høje, lange bakker, hvor jordbunden er beregnet til vin.

Festivaler
Hver maj er der udendørs vinsmagning i centrum af byen til Radda nel Bicchiere, hvor man fejrer  druerne fra de omkringliggende vinmarker.

Festa del Perdono, der finder stedi den sidste søndag i august, er knyttet til den pavelige benådning af Farnz af Assissi i 1216.  Det er en blanding af en religiøs begivenhed og en festival med levende musik, parader, fyrværkeri og et lokalt marked

Raddi in Chianti

Radda in Chianti

Radda in Chianti

Radda in Chianti

 

 

 

HVOR LIGGER RADDA IN CHIANTI?

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor se mange forskellige typer af ferieboliger i Toscana, Italien, såom 

 

 

INFO OM ITALIEN

 

Forsikringer

Brug af Internettet på ferier