Gambassi Terme Toscana ferie | Book din feriebolig her - ferie i Italien

Gambassi Terme

En hyggelig by i Toscana

Gambassi Terme en en lille by med ca. 5.000 indbyggere,  der ligger i den sydvestlige del af provinsen Firenze.  

Den første del af bynavnet kommer fra Gambassi-slægten, som er en florentinsk adelsfamilie, der har boet i området siden midten af 1300-tallet. Den anden del bynavnet – Terme – henviser til de termiske bade, der ligger i byen, og som har været besøg siden tiden under Romerriget.

Gambassi-området, der allerede var beboet i den neolitiske periode, nåede sit højdepunkt mellem den etruskiske-arkaiske periode (7. århundrede fvt) og den sene romerske æra (3. århundrede e.Kr.). Vigtige ruiner (grave og spor efter bosættelser) blev fundet i det arkæologiske område Poggio all'Aglione og på mange andre steder i hele området. De arkæologiske genstande fra denne periode kan ses i Palazzo Civico.

I tiden under Romertiden havde byen en vigtig placering på Via Clodia mellem Siena og Luca.I den tidlige middelalder passerede rejsende her, især pilgrimme, der gik ad via Francigena (som f.eks. ærkebiskop Sigeric af Canterbury gjorde, der i sin rejseplan markerede stoppestederne undervejs til Rom og i den forbindelse i 994  nævnte i byen.

I lighed med alle andre byer i Toscana blev Gambassi Terme i Middelalderen også involveret i rivaliseringen og kampene mellem de forskellige bystater  i området. Men fra omkring år 1300  blev byen en del af den dominerende magt, Firenze.Nogle århundreder senere, fra middelalderen til den moderne æra, blev området omkring Gambassi kendt for sin glasproduktion  med  dygtige mestre, der udøvede deres håndværk her

Gambassi Terme ligger langs den gamle pilgrumsruten Via Francigena, så byen har gennem århundrede haft besøg af mange vandrerer. Og kommer man dertil i dag er folk med rygsække og vandrestave en fast del af bybilledet. 

Kirken Santa Maria Assunta a Chianni er bestemt et besøg værd, et fascinerende og markant eksempel på romansk arkitektur (med lidt held kan du endda deltage i en koncert, som ofte er organiseret her).

På byens lille torv er der altid mennesker. Om dagen sidder de gamle mænd der sammen med mødrene med deres små børn – og om aftenen er der også liv qua de forskellige restauranter og cafeer, der støder op til torvet.

Heri det centrale Toscana er der aldrig langt til andre spændende byer. Det gælder også for Gambassi Terme der ligger tæt på byerne  Montaione, Castelfiorentino, Certaldo, San Gimignana, Volterra og så naturligvis Firenze.

Billeder fra Gambassi Terme

Hvor ligger Gambassi Terme?

Se placering på kort her

Læs mere om ...

Hvordan kommer jeg til Gambassi Terme?

Der er mange måder at komme til provinsen Firenze. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Fly til Firenze
Du kan læse om lufthavnen i Firenze her

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

Personlig service
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom  Agriturismo, private villaer med egen pool, Luksus boliger, vingårde osv.

På forsiden kan du finde en samlet oversigt over de forskellige typer. Klik her for at komme til forsiden

 

Praktiske oplysninger.

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

Retur til forsiden af Firenze. Klik her