Gambassi Terme Toscana ferie | Book din ferie her

 

 

En hyggelig lille by i Toscana

Byen er nem at komme til på en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i Firenze provinsen

 

Gambassi Terme en en lille by med ca. 5.000 indbyggere,  der ligger i den sydvestlige del af provinsen Firenze.  

Den første del af bynavnet kommer fra Gambassi-slægten, som er en florentinsk adelsfamilie, der har boet i området siden midten af 1300-tallet. Den anden del bynavnet – Terme – henviser til de termiske bade, der ligger i byen, og som har været besøg siden tiden under Romerriget.

Gambassi-området, der allerede var beboet i den neolitiske periode, nåede sit højdepunkt mellem den etruskiske-arkaiske periode (7. århundrede fvt) og den sene romerske æra (3. århundrede e.Kr.). Vigtige ruiner (grave og spor efter bosættelser) blev fundet i det arkæologiske område Poggio all'Aglione og på mange andre steder i hele området. De arkæologiske genstande fra denne periode kan ses i Palazzo Civico.

I tiden under Romertiden havde byen en vigtig placering på Via Clodia mellem Siena og Luca.I den tidlige middelalder passerede rejsende her, især pilgrimme, der gik ad via Francigena (som f.eks. ærkebiskop Sigeric af Canterbury gjorde, der i sin rejseplan markerede stoppestederne undervejs til Rom og i den forbindelse i 994  nævnte i byen.

Via Francigena

I lighed med alle andre byer i Toscana blev Gambassi Terme i Middelalderen også involveret i rivaliseringen og kampene mellem de forskellige bystater  i området. Men fra omkring år 1300  blev byen en del af den dominerende magt, Firenze.Nogle århundreder senere, fra middelalderen til den moderne æra, blev området omkring Gambassi kendt for sin glasproduktion  med  dygtige mestre, der udøvede deres håndværk her

Gambassi Terme ligger langs den gamle pilgrumsruten Via Francigena, så byen har gennem århundrede haft besøg af mange vandrerer. Og kommer man dertil i dag er folk med rygsække og vandrestave en fast del af bybilledet. 

Kirken Santa Maria Assunta a Chianni er bestemt et besøg værd, et fascinerende og markant eksempel på romansk arkitektur (med lidt held kan du endda deltage i en koncert, som ofte er organiseret her).

På byens lille torv er der altid mennesker. Om dagen sidder de gamle mænd der sammen med mødrene med deres små børn – og om aftenen er der også liv qua de forskellige restauranter og cafeer, der støder op til torvet.

Heri det centrale Toscana er der aldrig langt til andre spændende byer. Det gælder også for Gambassi Terme der ligger tæt på byerne  Montaione, Castelfiorentino, Certaldo, San Gimignana, Volterra og så naturligvis Firenze.

Gambassi Terme

Gambassi Terme

Gambassi Terme

 

 

 

HVOR LIGGER GAMBASSI TERME?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Læs mere om de øvrige attraktioner, oplevelser og steder i provinsen Firenze

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

find ferieboliger i toscana

Find din feriebolig her

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

telefon

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

 

CAM