Castelfiorentino Toscana ferie | Book din ferie her
Castelfiorentino i Toscana i Firenze

CASTELFIORENTINO

En smuk by i det centrale Toscana, Italien

Byen er nem at komme til på en kør selv ferie til Italien og bor i en af ferieboligerne i Firenze provinsen

 

I 1149 blev navnet Castelfiorentino givet til et borg, der lå på en strategisk vigtigt position ved Via Francigena (vejen brugt af pilgrimme og rejsende i Middelalderen, på vej til Rom fra det nordlige Europa) på samme sted som en tidligere bebyggelse fra Romertiden.

Inden for borgens beskyttende ydermure lå der en kirke - Sant 'Ippolito  - og inden for de indre mure var der to mindre borge - Borgo d'Elsa og Borgo Nuovo.Der var også porte og tårne ​​og to veje, der mødtes i en vejkryds på det centrale torv (nutidens Piazza del Popolo).

Castelfiorentino

I kraft af sin geografiske placering mellem byerne Siena, Pisa og Firenze  blev borgen kraftig involveret i de stridigheder og kampe der i Middelalderen udkæmpedes mellem de store toscanske bystater.. Biskoppen af Firenze overtog i 1200 tallet ledelse af byen og gjorde den til en vigtig militærpost for bystaten Firenze. I 1260 blev der underskrevet en fredsaftale mellem Siena og Firenze på borgen. Men freden holdt ikke længe, de følgende århundreder var i stedet en periode præget af vold og hårde kampe. I 1521 blev byen udsat for et voldsom angreb af spanske tropper og endte med at blive totalt udslettet.

Byen blev mistede dermed sin strategiske militære betydning, men blev til gengæld opbygget som et administrativt centrum.

Nutidens turister, der besøger byen kommer til en smuk lille by med ca. 20.000 indbyggere, der ligger centralt i Toscana med kort afstand til mange andre spændende byer og steder som San Gimignano, Montaione, Gambessi Terme, Certaldo, Empoli, Vinci (Leonardo da Vincis fødeby) og San Miniato samt ikke mindst vinområdet Chianti.

Der er direkte togforbindelse ind til Firenze.

 

 

 

HVOR LIGGER CASTELFIORENTINO?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - FORSLAG TIL BYER OG ATTRAKTIONER?

 

Feriebolig i Toscana

Find feriebolig

Vin i Italien

Vin i Italien

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

TELEFONNUMRE

eg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

PORTRÆT