Certaldo Toscana ferie | Book din feriebolig her

 

 

Digteren Baccoccios fødeby

Byen er nem at komme til på en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i Firenze provinsen

Certaldo er en af ​​de mest charmerende historiske landsbyer i Toscana med en magisk atmosfære. Den middelalderlige by har gennem lang tid været en af ​​de mest populære destinationer i Val D'Elsa. Den er desuden berømt for at være fødestedet til Giovanni Boccaccio (1313–1375), der skrev  det berømte værk Decameron. (1340-52)

Decameron

Det berømte værk  blev skrevet lige efter den sorte død havde udslettet halvdelen af ​​Toscanas befolkning. Det er 100 forskellige noveller, skæve historier og moral fortællinger, der er sat inden for en overordnet ramme historie ”, hvor 10 unge florentinere er gemmer sig for at undslippe pest.

Certaldo har været beboet sinden den etruskiske periode, men udviklingen af byen, som vi kender den i dagbegyndte i den tidlige middelalder. Navnet stammer fra den latinske cerrus altus eller fra den germanske cerrus aldo, der henviser til træbeklædte bakketop, byen er bygget på..

To vigtige datoer i Certaldos historie var 1164, da kejser Federico Barbarossa tildelte herredømme til Alberti-greverne i Prato og 1184, da byen blev underlagt for bystaten Firenze.

 

Hvad skal man se i Certaldo?

Certaldo

Den historiske landsby, også kaldet Castello, ligger inden for en mur med 3 porte - Porta Alberti, Porta al Sole og Porta al Rivellino.  Man kan komme til  Castello enten via de gamle gader kaldet Costa Alberti og Costa Vecchia  eller fra den nyere vej  Via del Castello eller via kabelbanen, der starter fra Piazza Boccaccio. Et unikt træk ved byen er, at i modsætning til de fleste middelalderlige landsbyer har Certaldo intet hovedtorv, der normalt stedet for religiøse, politiske, civile og kommercielle magter.

Det vigtigste monument i Certaldo er Palazzo Pretorio, den historiske residens for Alberti-grevslægten, som blev bygget i slutningen af ​​det tolvte århundrede på ruinerne af det oprindelige familiehjem..

Ved siden af ​​Palazzo Pretorio er der kirken San Tommaso e Prospero fra det tidlige 13. århundrede, den ældste kirke i byen,

Rundt om byen

Certaldo ligger i området Empoli i Valdelsa: det klassiske toscanske landskab, domineret af det blide landskab, med skiftende skovområder og dyrkede marker omgivet af landskabet med traditionelle afgrøder, vinstokke og oliventræer. Fra Certaldo er der kort til San Gimignano, et enestående eksempel på middelalderlig civilisation, hvor kunst, arkitektur og historie smelter sammen og skaber en elegant og højtidelig by.

Selv om Via Frencigena ikke går direkte igennem Certaldo er der ikke langt fra byen til den historiske pilgrimsrute.

 

Events

I juli måned afholdes  Mercantia, il Festival delle arti di strada  - der er en kunstfestival, der som navnet antyder afholdes i byens gader og pladser. 

I september er der også en traditionel historisk teaterforestilling inspireret af  Boccaccios Decameron.

 

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo

Certaldo Canonica Park

certaldo

 

 

 

HVOR LIGGER CERTALDO?

 

 

 

LÆS MERE OM...

Læs om de øvrige attaktioner, oplevelser og steder i provinsen Firenze

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

REJSETEMAER OG INSPIRATION

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL CERTALDO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Firenze når man skal på ferie i Toscana, Italien. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik

Fly til Firenze
Læs om lufthavnen i Firenze

Fly til Pisa
Læs om lufthavnen i Pisa

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom Billeje i Italien

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via linket nedenfor kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor se mange forskellige typer af ferieboliger i Toscana, Italien, såom