Certaldo Toscana ferie | Book din feriebolig her - ferie i Italien

Certaldo

Digteren Baccoccios fødeby

Certaldo er en af ​​de mest charmerende historiske landsbyer i Toscana med en magisk atmosfære. Den middelalderlige by har gennem lang tid været en af ​​de mest populære destinationer i Val D'Elsa. Den er desuden berømt for at være fødestedet til Giovanni Boccaccio (1313–1375), der skrev  det berømte værk Decameron. (1340-52)

Certaldo har været beboet sinden den etruskiske periode, men udviklingen af byen, som vi kender den i dagbegyndte i den tidlige middelalder. Navnet stammer fra den latinske cerrus altus eller fra den germanske cerrus aldo, der henviser til træbeklædte bakketop, byen er bygget på..

To vigtige datoer i Certaldos historie var 1164, da kejser Federico Barbarossa tildelte herredømme til Alberti-greverne i Prato og 1184, da byen blev underlagt for bystaten Firenze.

 

Hvad skal man se i Certaldo?

Den historiske landsby, også kaldet Castello, ligger inden for en mur med 3 porte - Porta Alberti, Porta al Sole og Porta al Rivellino.  Man kan komme til  Castello enten via de gamle gader kaldet Costa Alberti og Costa Vecchia  eller fra den nyere vej  Via del Castello eller via kabelbanen, der starter fra Piazza Boccaccio. Et unikt træk ved byen er, at i modsætning til de fleste middelalderlige landsbyer har Certaldo intet hovedtorv, der normalt stedet for religiøse, politiske, civile og kommercielle magter.

Det vigtigste monument i Certaldo er Palazzo Pretorio, den historiske residens for Alberti-grevslægten, som blev bygget i slutningen af ​​det tolvte århundrede på ruinerne af det oprindelige familiehjem..

Ved siden af ​​Palazzo Pretorio er der kirken San Tommaso e Prospero fra det tidlige 13. århundrede, den ældste kirke i byen,

Rundt om byen

Certaldo ligger i området Empoli i Valdelsa: det klassiske toscanske landskab, domineret af det blide landskab, med skiftende skovområder og dyrkede marker omgivet af landskabet med traditionelle afgrøder, vinstokke og oliventræer. Fra Certaldo er der kort til San Gimignano, et enestående eksempel på middelalderlig civilisation, hvor kunst, arkitektur og historie smelter sammen og skaber en elegant og højtidelig by.

Selv om Via Frencigena ikke går direkte igennem Certaldo er der ikke langt fra byen til den historiske pilgrimsrute.

 

Events

I juli måned afholdes  Mercantia, il Festival delle arti di strada  - der er en kunstfestival, der som navnet antyder afholdes i byens gader og pladser. 

I september er der også en traditionel historisk teaterforestilling inspireret af  Boccaccios Decameron.

 

Hvor ligger Certaldo?

Se placering på kort her

Læs mere om ...

Hvordan kommer jeg til Certaldo?

Der er mange måder at komme til provinsen Firenze. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Fly til Firenze
Du kan læse om lufthavnen i Firenze her

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

Personlig service
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom  Agriturismo, private villaer med egen pool, Luksus boliger, vingårde osv.

På forsiden kan du finde en samlet oversigt over de forskellige typer. Klik her for at komme til forsiden

 

Praktiske oplysninger.

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

Retur til forsiden om Firenze. Klik her