Transport i Firenze Toscana | Book din ferie her

 

 

Sådan kommer du fra A til B

 

Firenzes centrum er faktisk ikke særligt stort. Den bedste og nemmeste måde at komme rundt på i de små gader og rundt til de forskellige seværdigheder er derfor i langt de fleste tilfælde ved at gå. Det har ydermere den fordel, at du oplever og ser meget mere undervejs – og du kan stoppe op og sætte dig på en cafe og hvile dig, hvis benene bliver trætte på en cafe. Nogle kunne måske også komme til gå ind i en butik for at shoppe!

Det kan derimod ikke anbefales at køre rundt i bil (se mere herom nedenfor)

Der er også et udmærket netværk af busser og trams (se mere herom nedenfor)

Bus i Firenze

Busser i Firenze

 

Der er et udmærket bus-system i Firenze der dækker hele centrum af byen. Busserne drives af ATAF og LINEA. Billetter købes før man stiger om bord på bussen. Billeterne sælges fra autoriserede salgssteder – dvs. barer, cafeer og kiosker, der har et skilt i vinduet med ATAF, og fra ATF’s kontor på banegården.  Prisen for en standard  billet er €1,5

Indstigning i busserne sker i enten via forreste eller bagerste dør. Døren i midten er til udstigning.

Når du kommer ind i bussen, skal du have billetten stemplet i automaten i bussen. Billetten er gyldig i 90 minutter, og du kan bruge den i forskellige busser inden for dette tidsrum. Husk at tjekke, at automaten printer synlig dato og tidspunkt på billetten. Hvis det mangler så henvend dig til Chaufføren. Hvis man taget i en kontrol uden en gyldig billet, vanker der en bøde.

 

Firenze Card

Hvis du  løber et Firenze Card, der giver adgang til museer kan du for €5 ekstra få fri adgang til alle ATAF busser i 72 timer. Du skal i givet fald have både Firenze Card + speciel billet – og billetten skal stemples med dato og tid i automaten i bussen første gang du bruger den.

TAxi i Firenze

Taxi i Firenze

 

Det er nemt og ikke dyrt at tage en taxi – men vær opmærksom på, at man ikke kan ”vinke” en taxi ind på gaden. De holder på faste taxi-pladser fordelt ud over byen.

I de fleste taxier kan man betale med kreditkort, men det er en god ide at spørge inden man sætter sig ind.

Du kan tjekke den forventede pris på tur via dette link 

Tram i Firenze

Tram/Tog i Firenze

 

Siden 2014 har Firenze haft en Tram, called Tranvia. Der er 2 ruter: T1 Scandicci kører fra forstaden Scandicci ind til centrum. T2 Vespucci kører fra lufthavnen Amerigo Vespucci og ind til centrum. 

Billetter købes før indstigning til wn pris af €1,5 for 90 minutter. I lighed med busserne skal billetten stemples ved ombordstigning.

cykler i Firenze

Cykler i Firenze

 

Det er nemt at komme rundt i byen med cykler eller scootere.

Info hvor du kan leje dem, finder du ved at klikke på disse link:

sightseeing bus i Firenze

Sightseeing bus

 

På linje med andre stiorbyer rundst om i verden er der også i Firenze mulighed for guidet tur rundt i byen med en bus.

 

Handicappet i Firenze

Fysisk handicappet i Firenze

 

Firenze er desværre ikke en nem by at komme rundt i med kørestol. De små og ofte smalle gader og mange hundrede år gamle, og derfor fra en tid, da ordet ”handicapvenligt” ikke var opfundet. Og adgangen til mange bygninger og steder  sker stadig via trapper.

De fleste museer har god adgang for handicappede – husk at gøre personalet opmærksom på det, hvis du har brug for hjælp undervejs og også gerne når du bestiller/køber billet.

Hvis din bil har et handicapskilt kan du frit køre rundt i hele byen – også i ZTL zoner. Men det forudsætter at du forinden har kontaktet Servizia alla Strada (SAS) via telefon eller mail:

+39 39 800 339891 (engelsksproget)

upd@serviziaallastrada.it

 

Bilist i Firenze

Det kan siges meget enkelt: lad være med at tage bilen ind til Firenze!

Tag i stedet toget eller parker bilen på Park & Ride pladsen  i Villa Constaza uden for byen (omtales andetsteds på siden) og tag Tramen direkte ind til centrum.

Da Firenze er gammel by med mange små og krogede gader, er byens centrum ikke egnet til biltrafik. Dertil kommer centrum er en Zona Trafico Limitato (ZTL) der overvåges med et netværk af video kameraer for at begrænse. Byen historiske centrum er på UNESCO Verdensarvsliste, og det giver derfor god mening, at beskytte de historiske bygning mod påvirkningen fra biltrafik ved at begrænse trafikken i centrum.

Hvis du bor i en lejeboplig uden for Firenze, vil jeg derfor opfordre dig til at undersøge, hvordan du kan komme ind til byen ved at tage toget. Det er nemt, billigt og meget praktisk, da toget kører ind til hovedbanegården - og så får man også oplevelse med at køre i tog i Italien. Oven i købet slipper man også for stresset med at køre rundt i byens til tider hektiske trafik og lede efter en parkeringsplads.

Du kan enten spørge værtsfamilien på din feriebolig, hvordan man kan tage toget ind til Firenze - eller du kan selv tjekke det via hjemmesiden: rome2rio

 

Hvad gør jeg hvis mit hotel ligger i centrum - får jeg så en bøde for at køre ind i ZTL?

Hvis hotellet ligger i en Centrum/ZTL kan du godt køre hen til hotellet og aflevere din bagage, men du skal med det samme køre ud af området igen og parkere uden for ZTL - OG det er dit ansvar at give receptionen på hotellet besked om registreringsnummeret på din bil. De vil så kontakte det lokale politi, der registrerer dit nummer i deres system, og dermed sikrer, at du ikke får en bøde.

Det er bedst hvis du kontakter hotellet før ankomsten, da de så har tid til at kontakte politiet på forhånd og desuden kan rådgive dig om den bedste rute gennem byen frem til deres hotel. I nogle tilfælde vil hotellet kunne tilbyde at parkere din bil (mod betaling). Når du tjekker ud fra hotellet, vil du få en kvittering fra P-huset. Sørg for at gemme kvittering, så du kan fremvise den, hvis der på trods af dine forholdsregler dukker en regning op i din postkasse. 

 

Parcheggio Autosteadala

Park and Ride i Firenze

Sydvest for Firenze i forstaden Scandicci er der oprettet en stor parkeringsplads (500 pladser) Her kan man parkere sin bil en hel dag for €7 – og derefter tage en tram ind til centrum af Firenze.  På pladsen er der desuden cafeteria og toiletter.

Adressen er
Parcheggio Autostadala
Autostra del Sole
5001/ Villa Constanza

GPS: 43.754814, 11.173246

Du kan finde mere info via at klikke her

 

 

parkeringshuse

Parkeringshuse i Firenze

For dem der vover sig indad mod centrum er der her et link til en oversigt over parkeringshuse

Det er generelt dyrere at parkere i disse huse end det er at parkere  på gaden

 

Blå parkeringsbådi Firenze

Gade-parkering i Firenze

De af jer, der trodser advarslerne om at køre ind i centrum og vil parkere på gaden skal være opmærksom på farverne på P-båsene:

  • BLÅ: tilladt for alle
  • HVID: kun for beboere
  • GUL: kun for handicappede

OBS
De andre byer i Toscana har de samme farver, men farvernes betydning er anderledes end i Firenze.

 

PS
Jeg har noteret mig, at der er nogle parkering app's der virker i både Danmark og Italien.

Det gælder f.eks. for Easypark. Dvs du kan betale via denne app - du skal blot sørge enten at have deres klistermærke på forruden eller lægge en seddel i forruden med teksten: Easypark.

ZTL i Firenze

ZTL i Firenze

Stort alle byer i Italien har indført trafikbegrænsninger i bymidten - simpelthen fordi, der er nødvendigt. Disse zoner kaldes på Italiensk: Zona Trafico Limitato (ZTL).

Det betyder, at kun biler med tilladelse må køre i disse soner. Og det fungerer ved, at kameraer automatisk tager billeder af alle biler, der passerer grænser. Og regler er meget enkel: uden tilladelse får man en bøde. Det gælder også for turister. Uvidenhed tæller ikke som undskyldning!!!

Bøden dukker op i ens postkasse i Danmark måske 3-6 måneder senere - og den er stor (kr. 1.000-1.500). Hvis man kører i en lejebil, sendes regningen til udlejningsfirmaet, der derefter indkræver bøden inkl. et ofte stort gebyr.

Den nemmeste måde at undgå disse bøder er ganske enkelt ikke at køre ind i centrum!!!

 

 

 

LÆS MERE OM BYEN FIRENZE

 

 

 

HVOR LIGGER FIRENZE?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL FIRENZE?

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor se mange forskellige typer af ferieboliger i Toscana, Italien, såom 

 

 

 

INFO OM ITALIEN

 

Forsikringer

Brug af Internettet på ferier