Greve in Chianti ferie | Book din ferie her

 

 

Porten til Chianti området i Toscana, Italien

Byen er nem at komme til på en kør selv ferie til Italien og bor i en af ferieboligerne i Firenze provinsen

 

Greve in Chianti er en livlig handelsby, der er populær blandt turister. I byens centrum ligger et stort torv - Piazza Matteotti - hvor der både er cafeer, restauranter og  mange forretninger – herunder udsalg af vin. Det er en dejlig lille by, der er porten til Chianti-regionen i Toscana, den kan nås med bil eller offentlig bus på en time fra Firenze.

Chianti er betegnelse for det område, der strækker sig mellem Firenze og Siena, og det er et område med en dejlig rolig og afslappet stemning. Og som det aller væsentligste: her produceres nogle af de bedste og fineste vine kød og oste, du finder i Italien.

De grønne og frodige bakker omkring Greve har længe været et landbrugsland og var i århundreder befolket af husmænd. Landskabet er stadig oversået med deres små stenhuse, hvor der øverst boede en familie og deres dyr i nedenunder.

Greve selv var en relativ lille handelsby ... indtil vinboomet idet 20. århundrede gjorde den til det uofficielle hovedkvarter i Chianti Classico vinzone.

Castelfiorentino

Greve er således omgivet af vingårde, hvor der produceres Chianti Classico vine. Og slagterne i byen er med rette berømte for deres udskæringer fra okser, vildsvine og grise mm.

For de vin-interesserede er der virkelig meget at se – og ikke mindst smage på i Greve – og alle de fantastiske vingårde i området. Og hvis du holder af fotografering, er byen og landsskaberne rundt om den én stor skattekiste af de smukkeste motiver. Nogle af Toscanas bedste udsigter til solnedgangen er fra bakkerne øst for Greve.

 

Vinfestival og marked

Greve er vært for Chiantis travleste og mest kendte vinfestival, Expo del Chianti Classico. I løbet af en lang weekend i september er der guidede udendørs smagsprøver plus levende musik og andre begivenheder.

I det meste af året fylder Il Pagliaio-markedet Piazza Matteotti den 4. søndag i måneden med boder, der sælger sæsonbetonede økologiske produkter direkte fra gårde, konserves, vin, ost, brød, håndværk og meget mere.

 

 

 

HVOR LIGGER GREVE IN CHIANTI?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

Læs mere om de øvrige attraktioner, oplevelser og steder i provinsen Firenze

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - FORSLAG TIL BYER OG ATTRAKTIONER?

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

TELEFONNUMRE

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

PORTRÆT