Montergione ferie iToscana 2021| Book din ferie her

 

 

Fantastisk  landsby med intakt bymur fra 1200-tallet

Byerne et interessante stop på en kør selv ferie til Italien hvor I bor i en af de dejlige ferieboliger i Toscana

 

Den lille landsby Monteriggioni er et ægte Toscansk perle. Byen kan datere sin historie helt tilbage til 700-tallet. Det er berømt for sit historiske slot, der viser sig med sin imponerende beliggenhed på bakken Monte Ala og tårner majestætisk over det smukke toscanske landskab. Den lille gamle by er fortryllende og forbløffer med en masse charme og hygge. Blandt de vigtigste attraktioner er den middelalderlige bymur og de velbevarede forsvarstårne. Også området rundt om Monteriggioni med de grønne vinmarker og de mange udflugtsmål er værd at se!

 

Den 570 meter lange mur rundt om Monteriggionis blev bygget af bystaten Siena  i årene 1213-193,  som en vigtig del af deres forsvar mod den konkurrerende bystat Firenze I dag har hele kommunen en befolkning på ca. 10.000, hvor ca. 50 mennesker stadig bor direkte i det historiske slotskompleks. Takket være den velbevarede fæstning er Monteriggioni et af de smukkeste steder at besøge i Toscana!

 

Monteriggioni er også kendt for sin traditionelle rødvin "Chianti Colli Senesi Monteriggioni", hvis vinstokke vokser i vinmarkerne omkring slottet. Fra de lokale olivenliunde presses en højkvalitets olivenolie, som kan smages på stedet.

Monteriggioni

Monteriggioni

Monteriggioni

Et andet højdepunkt er den berømte middelalderlige festival, der finder sted her hvert år i juli. Som besøgende kan du dykke ned i lange tidspunkter og ind i riddernes verden.

 

Der er mange dejlige ting at opdage under et besøg i Monteriggioni. Blandt de vigtigste attraktioner er den mægtige befæstede mur med sine 14 tårne, det smukke middelalderlige centrum med sin smukke Piazza Roma og den historiske kirke.

 

Piazza Roma er hjertet af den gamle bydel i Monteriggioni. På denne maleriske plads er der nogle rigtig gode restauranter og hyggelige caféer, hvor man kan sidde og betragte livet på torvet.

En anden attraktion i Monteriggioni er den lille kirke Santa Maria Assunta. Det ligger på hovedtorvet, Piazza Roma, og dets facade er stadig i sin oprindelige tilstand. Kirken dateres tilbage til det 13. århundrede, hvilket gør den til byens ældste attraktion sammen med den befæstede mur. Først senere, i slutningen af ​​det 18. århundrede, blev klokketårnet bygget.

 

Bymuren

Den cirkulære bymur med 14 stadig tårne ​​bevarede er Monteriggionis hovedattraktion.

Det er byens vartegn og har en betydelig indflydelse på billedet af denne middelalderlige fæstning. Den blev faktisk brugt som som model for det populære computerspil "Assassin's Creed"  - så den er et must see.

En del af den ringformede bymur kan bestiges, og fra toppen kan man nyde den smukkeste udsigt over Monteriggioni og det omkringliggende landskab

Bymuren rundt om Monteriggioni i Toscana

 

 

 

HVOR LIGGER MONTERIGGIONI?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - INSPIRATION TIL FERIER OG ATTRAKTIONER?

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

TELEFONNUMRE

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

portræt