Volterra Toscana Italien ferie | Book din feriebolig her

... en tidsrejse til Middelalderens Toscana

Volterra er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

 

Spændende middelalderby
Byen Volterra i Italien ligger i den sydlige del af Pisa regionen. Den ligger ikke langt fra San Gimignano, der er langt mere kendt i blandt turister.  Det kan godt undre, da Volterra her en masse at byde sine gæster på. Byen er af forsvarsmæssige årsager placeret på toppen af en bakketop omkranset af en bymur fra det 13.århundrede. Den har derfor bevaret meget af sit oprindelige udseende, så man kan tydeligt se middelalderlandsbyen, når man går rundt i de små gader

Byens historie
Volterra (på etruskisk Veláthri) var en af ​​de største bystater i antikken -. dvs mens etruskerne herskede på den italienske halvø.(i slutningen af det fjerde århundrede f.Kr. Det ses af den 7.300 m lange bymur, der blev bygget rundt ommring ikke alene byen men også de nærmeste områder.

Under romerriget skiftede byen navn til Volterra – og i løbet af Middelalderen blev den erobret at bystaten Firenze. Den var i samme periode sæde for et vigtigt bispesherredømme. 

Hvad skal man se i Volterra?
I dag er Volterra især kendt for sit ejendommelige bylayout, der minder os om dets etruskiske oprindelse: folk kan stadig besøge en del af de majestætiske beskyttelsesmure, der blev bygget i det 5. til 4. århundrede f.Kr. - inklusive de to velbevarede byporte Porta dell'Arco og Porta Diana Romerne har også efterladt sig mange spor, bl.a. det romerske amfi-teater, der dateres tilbage til slutningen af ​​det første århundrede e.Kr.

Volterra

Mit første besøg i byen fandt sted en gang i november 2005, hvor jeg sammen med familien var på en en forlænget weekendtur til Toscana. Og jeg kan tydeligt huske at jeg dengang blev fascineret af den specielle og hyggelige stemning, der var i byen. Min kone og jeg besøgte byen ca. 10 år siden, hvor vi var så heldige, at ramme ind i en mad-messe. Her udstillede lokale bønder deres produkter i form af pølser, brød, honning, trøfler osv. Det var en dejlig oplevelse.

Jeg vil anbefale besøgende at gå en tur ind til byens centrum, Piazza San  Giovanni. Her finder man Cattedrale di Santa Maria Assunta og Battistero di San Giovanni. Ved siden af  kirken ligger Palazzo dei Priori, der huser det lokale bormesterkontor. Bygningen er fra 1208 og derfor den ældste kommunale bygning i Toscana

Fra det centrale torv kan man bevæge sig ud  de små og snørklede gader, hvor det er nemt ind i mellem at føle sig hensat til Middelalderen. Her liger små hyggelige cafeer og restauranter og kunsthåndvækerbutikker. Her er – når ret skal være ret – en skønsom blanding af skrammel men også fine produkter. Byen er således kendt for håndlavede produkter fremstillet af alabaster.

Sidst men ikke mindst skal man huske at se det, der ligger uden for Volterra. Byen ligger på toppen af stor bakke, så der er en fremragende udsigt fra byen ud over det smukkeste toscanske landskab, man kan forestille sig.

Twilight-sagaen
Byen har tiltrukket sig en del opmærksomhed over de senere år, da flere episoder af Twilight-sagaen  er optaget her. Da serien var på sit højeste, medførte det mere end 50.000 ekstra hotelovernatninger.

P-plads uden for byen
Men også for jer, der ikke er optaget af Twilight, er byen bestemt et besøg værd. Vær opmærksom på, at selve bykernen er Zona Trafico Limito – så der skal I ikke køre ind med bil. Der er en stor underjordisk P-plads lige ved indgangen til byen

volterra

volterra

volterra

volterra

 

 

 

HVOR LIGGER VOLTERRA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

Yderligere info om Volterra

Du kan læse mere om Volterra og få forslag til ture hos den lokale turistorganisation: Tourism Association of Volterra and the Valdecina

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL VOLTERRA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Pisa. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Lufthavn i Pisa
Der er en lufthavn i Pisa. Men man kan også flyve til lufthavnen i Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Pisa