Maremma Toscana Italien Ferie | book din feriebolig her
Maremma i Grosseto i Toascana  Italien

MAREMMA TOSCANA

Hold en aktiv ferie i Maremma

Maremma er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i Grosseto provinsen

Maremma Toscana et stort og ikke præcist afgrænset område på Italiens vestkyst. Det ligger primært i provinsen Grosseto i det sydvestlige hjørne af Toscana, men det breder sig også op i den sydligste del af provinsen Pisa.

Oprindeligt hed provinsen Maremma men skiftede navn til Grosseto til stor fortrydelse for de lokale beboere i Maremma. Det er et område, der færrest udlandske turister kender særlig meget til. I Modsætning til det klassiske Toscana med provinserne Siena, Firenze og Pisa er der ingen store kulturelle og historiske byer. Til gengæld er der masser af mindre og små charmerende byer, der er spændende at besøge. Naturen er også anderledes: hvor det klassiske Toscana er ”smukt”, med bløde grønne bakker – er naturen i Maremma område  mere ”rå og vild”. Jeg synes personligt det er et fantastisk område  - ikke bedre end de øvrige provisner i Toscana, men meget anderledes. En af de helt store fortrin ved Maremme er i min bog, at badestrandene der er helt fantastiske. Der er relativt langt derned, da afstanden fra Danmark er ca. 1.900 km. Men jeg lover dig, at det er turen værd, og at du ikke vil fortryde en ferie i Maremma.

Maremmas historie
Etruskerne var de første der fra ca. 800 f.Kr. i større omgang besatte sig i Maremma og senere kom romerne til. I etruskisk og romersk tid var Maremma kendt for sine gårde, der blev drænet af underjordiske kanaler. Især byerne Populonia, Cosa og Tarquinii var vigtige økonomiske centre, og forskellige havne håndterede Etrurias udenrigshandel. Mod slutningen af ​​det romerske imperium faldt regionen hurtigt. Dræning blev forsømt og malaria blev udbredt.

Etruskerne og romerne havde startet dræningen af ​​Maremmas sumpe, men med det romerske imperiums fald blev dræningen forsømt og malaria blev hurtigt udbret.

Manglende dræning og forfald
Aurelia, hovedvejen, der forbinder Rom til Frankrig langs den toscanske kyst, faldt i brug i middelalderen, da pilgrimme og købmænd foretrak at rejse inde i landet langs den mere sikre Via Francigena. Det medførte tab for Maremma, men gav tilgengæld byen Siena en markant fremgang, da den netop lå langs Via Frcancigena, der forbandt Rom med Nordeuropa. Den voksende trafik på den gjorde Siena til en af ​​de vigtigste, rigeste  og mest indflydelsesrige byer i slutningen af ​​middelalderen, og mange familier flyttede fra Maremma til byen Palio.

Maremma i middeladeren
I den tidlige middelalder var Maremma hjemsted for en af ​​de vigtigste adelsfamilier i det centrale Italien: Aldobrandeschi-tællerne, der byggede mange af de fæstninger, der i dag dominerer de fleste byer i det sydlige Toscana. Og der blev en valgt en "Maremma" -pave i 1073, da Ildebrando di Soana blev Gregory VII.

I de efterfølgende århundrede sank Meremma området og dets beboere dybere og dybere ned i fattigdom. Store dele dækket af sumpe og marsk, hvor mange døde af malaria. Maremma blev til sidst kun brugt som jagt og vintergræsningsplads for kvægflokke.

Maremma i dag
Forskellige magthavere gjorde forsøg på at dræne området -men uden den store succes.  Men I 1930'erne begyndte Mussolinis fascistiske regering en struktureret genvinding og dræning af sumpene begyndte, en proces, der kulminerede senere i 1951, da Maremma Land Reform Agency endeligt ændrede områdets ansigt med nye veje, gårde og landdistrikterne servicecentre.

I dag er Maremma Toscanas økonomi stort set baseret på landbrug (vin og olivenolie), fiskeri og turisme.

 

 

 

HVOR LIGGER MAREMMA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Der er masser af dejlige steder i Grosseto. Her kan du læse mere om nogle af mine yndlingssteder

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL MAREMMA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Grosseto. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Grosseto
Der er ingen international lufthavn i Grosseto. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

- Fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Grosseto. Klik her.

Link til forsiden