Carrara marmorbrud | Book ferie hos Toscana Vacanze

 

 

Se de fantastiske marmorbud

Siden bronzealderen, og især under Romerriget, er Carraras hvide marmorbrud blevet brugt til at udvinde den ædle hvide marmor til opførelse af vigtige bygninger, palæer og kunsthåndværk. I dag bruges stadig til nogle af de rigeste mænd i verden, der ønsker at pryde deres luksusvillaer, yachter og vigtige bygninger over hele verden.

Det er en meget fascinerende oplevelse at besøge marmorbruddene og med sine egene øjne se, hvordan de kæmpestore og tonstunge blokke bliver skåret ud af bjerget.

 

Skabt af Guds Engle
Ifølge legenderne blev marmoren i Carrera skabt af Guds Engle: På Skabelsens tid gav Gud sine Engle en opgave. De skulle sprede en stor sæk med hvidt støv ud jævnt ud over hele Verden. Men da englene fløj ud for at udføre opgaven tabte de sækken med alt støvet ned i bjergene i Carrara , og dermed dannedes marmoren på stedet

 

En videnskabelig forklaring.
En mere videnskabelig – men også kedeligere – forklaring er, marmor er resultatet af ”metamorfose af sedimentære karbonatsten med en renhed på 99%.” Marmoren er dannet under højt tryk og varme gennem hundrede millioner af år under jordens overflade, hvor bestanddelene i form af planter og små dyr er blevet presset sammen til sten. Stenene er så via forskydninger i jorden komme til syne i overfladen – som f.eks. i bjergene i Carrara.

Carrara-marmoren er lavet af rentecalciumcarbonat. Det er kendtegnet ved sin rene hvide farve med grå åre, der løber gennem overfladen.  Med en krystallinsk struktur er den perfekt til brug i arkitektur og skulptur.

 

 

Besøg marmorbuddene

Carrara

Cararra marmorbrud

Carrara marmor

 

 

Byen Carrara

Byen Carrrara

Byen Carrara er en speciel by i Toscana i den forstand, at den ikke bliver besøgt af særligt mange turister. Og det er lidt synd både for Carrara og turisterne. For det er faktisk en hyggelig lille by.

Her kan man som turist opleve den autentiske stemning af en søvning italiensk by (sagt i ordets bedste betydning) 

Byen er naturligvis præget af marmor, der har haft en kæmpestor betydning for økonomien i området. Men man kan også se, at der mange steder er lavet udsmykning mamor.

 

 

 

 

Osteria i Carrara

restaurant i Carrara

Restaurant i Carrara

Restaurant i Carrara

Osteria Tipica La Capinera.

Da min kone og jeg besøgte Carrara i 2018 spiste vi frokost på et lille osteria i centrum af byen. Det hedder Osteria La Capinera. Det betyder direkte oversat "den sorte kasket", men det er også navnet på en lille spurvefugl, der på danske kaldes en Munk. Toppen af dens hoved at beklædt med en kalot at sorte fjer - deraf det italienske navn.

Det er et lille og meget ydmygt osteria, men til gengæld var maden fremragende og billig.

Jeg kan kun anbefale stedet, hvis I kommer på disse kanter. Her er adressen:

Osteria Tipica La Capinera
Via Guiseppe Ulivi 8
54033 Carrara
Massa-Carrara

 

 

 

 

HVOR LIGGER CARRARA?

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - FORSLAG TIL BYER OG ATTRAKTIONER?

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

TELEFONNUMRE

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

PORTRÆT