Massa Marittima Toscana | Book ferie hos Toscana Vacanze
Massa Marittima i Toscana i Italien

MASSA MARITTIMA

Smuk og charmerende lille landsby

Byerne et interessante stop på en kør selv ferie til Italien hvor I bor i en af de dejlige ferieboliger i Toscana

 

Massa Marittima er en for mange ukendt toscansk juvel, der ligger på en 380 meter høj bakketop nord for Grosseto i det sydlige Toscana. Den historiske bymidte har etruskisk oprindelse, og byen har stadigt bevaret meget sit udseende fra middelalderen. Det ses i de perfekt bevarede bymure, de smalle gader og mange bygninger i byen.

 I løbet af 1200 -tallet, da alle de omkringliggende byer blev underlagt bystaterne i Pisa, Siena eller Firenze, fastholdt Massa Marittima sin uafhængighed, og byen oplevede en guldalder. Ydermere er historien om dette sted nøje knyttet til minedrift, da der er mineralmalmaflejringer

Byens vigtigste periode begyndte i det 9. århundrede, da den fik sin egen biskop, og dermed blev et vigtigt religiøst centrum. pestol. Derfra og frem til det 1500-tallet nåede byen også sin maksimale pragt.  Byens smukkeste bygninger stammer alle tilbage til denne periode. Grundlaget for rigdommen var områdets mange mineralrige forekomster, og byen var kendt for sine samt jern-, kviksølv-, brunkul- og kobberminer.

 Mellem 1225 og 1337 var Massa en fri kommune, men derefter kom den under stigende indflydelse fra Siena, og den endte med at miste sin selvstændighed. Dette var samtidigt begyndelsen på en lang og dårlig periode præget af forarmelse og Den sorte Død i 1348

De dårlige tider fortsatte da Firenze overtog styret efter Sienna – og det var først med genopbygningen af Maremma at levevilkårene begyndte at blive bedre for byens beboere.

Gennem alle årene frem til 1994 - hvor den sidste mine blev lukket - fortsatte Massa Marittima med at være en vigtig mineby.

I dag spiller turisme en stor betydning for byens økonomi. Og det er da bestemt også en meget smuk og charmerende by, der virkelig er et besøg værd. De mange monumenter, kirker og palæer fra storhedstiden i 1200-tallet er spændende at besigtige – og dertil kommer, at der et godt udbud af restauranter, isbarer, oma.

Massa Marittima

massa marittima

massa marittima

massa marittima

massa marittima

 

 

 

HVOR LIGGER MASSA MARITTIMA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - inspiration og attraktioner

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

TELEFONNUMRE

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

PORTRÆT