Castiglione di Garfagnana Toscana Ferie| book feriebolig her
Castiglione di Garfagnana

CASTIGLIONE DI GARFAGNANA

...en smuk lille autentisk landsby i Toscana

Castiglione di Garfagnana er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

 

Gastiglione di Garfagnana er en lille bitte landsby med knap 2.000 indbyggere. Den blev oprindeligt anlagt i romertiden for at kontrollere  vejen op til Pellegrino passet, der var den nemmeste passage, når de romerske hære skulle forcere  De Apeninske Alper.

I Middeladeren fortsatte byen med at primært at være en militær forlægning – og det  ses tydeligt i dag. Hele byen er omkranset at en høj fæstningsmur. Det gør det meget spændende at besøge byen, da det sjældent at finde befæstede landsbyer, hvor både byen og fæstningen har bevaret deres oprindelige udseende. Når man træder ind gennem byporten og bevæger sig rundt i de små, smalle og krogede gader, er det næsten som at træde ind i historien og blive ført mange hundrede på tilbage.

Udsigt og indsigt
I vestlige ende af byen er der adgang til et af fæstningen tårne. Derfra er der en fantastisk udsigt ud over Serchio dalen ned mod hovedbyen Castelnuovo di Garfagnana.

På vej op til tårnet passerer man en lille mindelund. Her er rejst en sten med navne på de unge mænd fra byen, der døde i de to Verdenskrige i det 1900-tallet. Det slags mindelunde findes overalt i de mange små byer i hele det sydlige Europa. Og det berører mig altid dybt, når jeg besøger dem. Det første der slår mig, når jeg står og læser navnene på stenene er, at hvor unge de faldne var. Mange af dem er 18-20 år. I den alder skulle de have været sorgløse unge mennesker på vej ind i voksenlivet med alle de glæder og udfordringer, der hører den tid til. I stedet mistede de livet i krige, der som oftest ikke vedkom dem. Og så føler jeg mig ekstra taknemmelig over at jeg og mine børn lever i periode af Verdenshistorien, hvor vi er blevet forskånet for krige i Europa.

Lige uden for byen liger der en p-plads, hvor der holdes et ugentligt marked. Her ligger også en lille købmandsforretning, der har de mest basale varer – samt naturligvis vin. Langs vejen rundt om byen ligger der et par cafeer.

”En af italiens smukkeste landsbyer”
Byen er flere gange blevet kåret som en af de smukkeste landsbyer i Italien. Retfærdigvis skal det siges, at det slags kåringer er der en del af, og der er efterhånden mange små og  mellemstore byer, der bryster sig af denne udmærkelse. Det skal nu ikke tage noget fra Castiglione di Garfagnana, der er virkelig en smuk, lille landsby, der bestemt er et besøg værd.

 

 

 

HVOR LIGGER CASTIGLIONE DI GARFAGNANA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL CASTIGLIONE DI  GARFAGNANA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Lucca. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Lucca
Der er ingen lufthavn i Lucca. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Lucca