Øerne i Toscana | Book din ferie her - ferie i Italien
Toscanas øer

TOSCANAS ØER

En kæde på 7 øer i Middelhavet

Det er nok de færreste, der forbinder øer med Toscana.

Men ud for den Toscanske kysts ligger der faktisk en  kæde af 7 øer. Det drejer sig om øerne Elba (den største ø i gruppen), Pianosa, Capraia, Montecristo, Giglio, Gorgona og Giannutri,

Ifølge legenden stammer den toscanske øhav fra en juvel, der gled af Venus 'hals, gudinden for skønhed og kærlighed og faldt i det Tyrrhenske Hav.

Øerne har op gennem historien spillet  en vigtig rolle i sejladsen over det vestlige Middelhav: de hjalp søfolk med at beregne deres position, de var involveret i kommercielle udvekslinger og tilbød sikre steder at lægge til og proviantere.

 

Kort over de 7 øer

kort over toscanske øer

Kort fra Wikimedia Commons

I det 20 århundrede har flere af dem fungeret som fangeøer – for flere af dem gjorde det sig gældende helt op til slutningen af århundredet. Idag er flere af dem fredede naturreservater og er den del af det toscanske øhavs nationalpark. Det betyder også at det er flere af øerne – MonteCristo, Gorgona, Gorgona er der ingen eller begrænset andgang for offentligheden.

Min kone og jeg har sat os som mål, at besøge så mange af dem som muligt. Indtil videre har vi nået Elba, Capraia, Giglio og Pianosa. Nu må vi, om det lykkes os a få de sidste med.

Elba

Havn på  Elba

Vasketøj på Elba

Udsigt ud over Elba og Middelhavet

Badestrand på Elba

Den største og nok mest kendte er Elba. Det er en meget smuk, grøn og frodig. Man kan sejle dertil fra havnen i Piombino, der ligger i den sydlige del af regionen Livorno. Du kan finde sejlplaner og priser via dette link.

Jeg har besøgt øen flere gange, senest i sommeren 2019 – og hver gang bliver jeg slået af dens skønhed; de små hyggelige byer og de fantastiske strande med det klare vand – der er perfekt til at bade, snorkle eller dykke i. Det er bare dejligt.

Hvis man rejser til Elba skal være forberedt på, at det er en meget populær feriedestination. Så der er mange mennesker og meget trafik på de smalle og krogede veje. Men på trods af det, synes jeg stadig det er en fantastisk dejlig ø at besøge.

Pianosa

Badestrand på øen Pianosa

Fænglset på Pianosa

Pianosa

Fra Elba kan man sejle ud til en anden og meget mindre  ø, Pianosa.

Den var i mange år en fængselsø – der husede såvel kriminelle som politiske fanger. I 1980’erne brugte man øen som fængsel for ledende medlemmer af Mafiaen. Og det var først i 1998 at fangerne blev flyttet og fængslet på øen lukket.

I dag fremstår øen som lidt af en spøgelsesby – da alle bygninger stort set er forladte, og der bor kun ganske få mennesker fast på den.

Turister kan besøge den på dagsture med en båd fra Elba. Der er dog for nylig blevet åbnet et lille hotel på øen, så det er muligt at overnatte der.

Hele øen er udlagt som naturreservat – og man kan kun komme rundt på den med guidede ture.

Tæt på det gamle fængsel er det flotte strande med noget helt fantastisk klart vand.  Vær opmærksom på, at der er ikke er mulighed for skygge på stranden – så i middagsheden anbefales det at søge i skygge i området omkring den lille cafe.

Jeg besøgte øen sommeren 2019 – og det var en rigtig fin oplevelse

Find boliger i det øvrige Toscana

Hvordan udvælger jeg boliger?

Udvalget af ferieboliger
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster. Og når jeg er ude og besøge mulige nye potentielle boliger, så spørger jeg altid mig selv: "ville jeg selv have lyst til at holde ferie her - eller endnu vigtigere; ville jeg foreslå stedet til vores venner eller børn som feriebolig" 

Praktiske oplysninger.
Du kan finde praktiske oplysninger om Italien via disse link

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Tilbage til forsiden