Piombino, Toscana ferie | Book din feriebolig her
Piombino i Livorno i Toscana i Italien

PIOMBINO

Havneby med færger til Elba, Sardinien og Korsika

Byen er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

 

Piombino er en by i provinsen Livorno, Toscana med ca 35.000 indbyggere. Det ligger på grænsen mellem det liguriske hav og det tyrrhenske hav foran øen Elba og på den nordlige side af Maremma.

Den er af mange danskere nok mest kendt for sin havn, hvor man kan tage færger til Elba, Sardinien eller Korsika. Byens havn bliver også flittigt brugt at de private lystsejlere, der sejler rundt i Middelhavet.

Byen blev grundlagt helt tilbage i Oldtiden – og har alle dage været en havneby.

Personligt var mit kendskab til byen den samme som mange andres – dvs køreturen fra motorvejen ned til færgehavnen for at sejle til Elba eller Korsika. Og lad os bare være ærlige: den del af Piombino  er ikke specielt interessant – sagt på jysk.  Men efter at have taget mig sammen til at tage ind til  selve byen, vil jeg sige, at centrum virkelig overraskede mig positivt. 

Piombino har et gammelt historisk centrum, der er ganske interessant. Det stammer fra den tid, hvor det var etruskernes havn. I middelalderen var det i stedet en vigtig havn i republikken Pisa. Men da Firenze vandt over Pisa, overtog de også magten over Piombino. Firenzes ledende familie – Medici familien – iværksatte en udbygning og forstærkning af byen slot i midten af 1500 tallet. Efter Italiens samling i 1861 blev det borgen anvendt som fængsel. I dag fungere det som museum for borgen og byen. Læs mere om museet her.

 

 

 

HVOR LIGGER PIOMBINO?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL PIOMBINO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Livorno. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Livorno.
Der er ingen international lufthavn i Livorno. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs  mere om fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden om Livorno. Klik her