Capalbio ferie Toscana og Italien | Book feriebolig her
Capalbio, landsby i Maremma i Toscana i Italien

CAPALBIO

Idyllisk og charmende landsby i Maremma

 

Capalbio er en dejlig middelalderlandsby et par kilometer fra kysten i den sydligste del af Toscana, Italien.

Den ligger i  provinsen Grosseto omkring 150 kilometer syd for Firenze og  omkring 45 kilometer sydøst for Grosseto. De perfekt bevarede mure og det historiske centrum gør det til et perfekt sted for dem, der søger en stemningsfuld atmosfære og en malerisk udsigt.

Hvis man er på en kør selv ferie i Italien er den et oplagt besøgmål – og den er er nem at komme til, hvis man bor i en af ferieboligerne i provinsen Grosseto.

 

Capalbios historie

Capalbio blev grundlagt i det 7. århundrede e.Kr. Den lokale adelsslægt  Aldobrandeschi ombyggede og forstærkede byens fæstninger i det 13. århundrede. Senere tog Republikken Siena byen, og så blev slottet Sienas sydligste forsvarspunkt.

Dens periode med maksimal pragt var 1300-1400, men i 1555, da Siena blev erobret af den florentinske Medici-familie, mistede byen sin betydning.

I nærheden finder du nogle af de bedste strande og det klareste vand i Toscana og  en fantastisk oplevelse i parken Il Giardino dei Tarrochi

Denne gamle landsby er et af højdepunkterne i Maremma-regionen. At køre til Capalbio og se det ligge oven på bakken, får dig til at føle dig som en tidsrejsende. De store mure og det grå stentårn beskytter det kompakte centrum af denne lille landsby, som de har gjort siden middelalderen. Når du går gennem de gamle porte, kommer du ind i en verden af ​​smalle gyder og stenbuer, gamle døre, små brostensbelagte firkanter og gamle bygninger pyntet med blomstervaser og smukt grønne skodder.

Men Capalbio handler ikke om berømte seværdigheder, det er i høj grad et sted man skal besøge for at nyde atmosfæren, roen og udsigten fra muren, der omkranser byen. Når du slentrer rundt om dette tidligere slot og kigger ud gennem voldene, ser du Maremma-landskabet strakt ud foran dig og Middelhavet skinnende i det fjerne. Hvis du holder af at fotografere, så er her et oplagt mulighed for flotte billeder.

 

Seværdigheder i Capalbio

Hele byen og stemningen i  virkeligheden den største attraktion.  Derudover  kan jeg anbefale et besøg i  San Nicola-kirken fra det 12 århundrede.  Den er bygget i romanske stol og har bla.a. nogle smukke renæssancefresker i kapellerne.

Det er også værd at aflægge Rocca Aldobrandesca-fæstningen et besøg. Den har et enormt tårn, der dominerer landsbyen. Store dele af fæstningen er gennem århundreder blevet ombygget til et elegant renæssancepalads, Palazzo Collacchioni, der ligeledes er et besøg værd.

 

Il Giardino dei Tarocchi

Il Giardino dei Tarocchi - park i Maremma i Toscana i Italien

Lidt uden for byen ligger Il Giardino dei Taricchi . Den er en park med skulpturer af den franske kunstner Niki de Saint Phalle, tydeligt påvirket af den spanske kunster Gaudi (1852-1926) og hans værker i Barcelona. Niki de Saint Phalle valgte område i Caravicchio et par kilometer fra Capalbio, hvor hun over en periode på mere end 20 år skabte en fantastisk skulpturpark, hvor natur og kunst blandes glimrende. Parken er i dag åben for besøgende. Læs mere her på parkens egen hjemmeside

OBS: Capalbio og de nærliggende strande er særdeles populære destinationer i sommermånederne, hvilket gør landsbyen til et meget besøgt sted. Juli og august er de travleste og mere livlige måneder, mens byen resten af ​​året er et roligt sted. Nogle af restauranterne og butikkerne har begrænsede åbningstider uden for sæsonen.

 

 

 

 

HVOR LIGGER CAPALBIO?

 

 

 

LÆS MERE OM...

Læs om de andre spændende og smukke  steder i Toscanas sydligste provins.

 

 

FERIEBOLIGER OG OPLEVELSER I TOSCANA

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana

Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana. Her har man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie. Det gælder hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur.

Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

 

 

HVORDAN KOMMER JEG TIL TOSCANA I ITALIEN?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Firenze når man skal på ferie i Toscana, Italien. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link.

Kør selv ferie Italien

KØR SELV FERIE ITALIEN

 

 

PRAKTISK INFO