Asciano Toscana Ferie | Book feriebolig her - Ferie i Italien
Asciano i provinsen Siena i Toscana i Italien

ASCIANO

En lille by i Crete Senesi i Toscana

Landsbyen Asciano er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

Asciano er en lille landsby med ca. 7.000 indbyggere, der ligger på en bakketop ca. 30 km sydøst for Siena. Den ligger dermed i det centrale Toscana i et fantastisk område kaldet Crete Senesi.

Byen kan spore sin historie helt tilbage til etruskerne – dv perioden 1000-300 f.Kr. Der ligger faktisk en gammel etruskisk gravplads fra 500-taller f.Kr ved byen. Den var også beboet op gennemromertiden, hvilket resterne af et romersk badeanlæg vidner om.

I middelalderen var Asciona centrum for stridigheder mellem bystaterne Siena og Firenze. I 1260 blev der udkæmpet et stort slag om byen – slaget ved Montaperti. Det var et af de blodigste slag i middelalderen med over 3.000 døde. Det slag blev vundet af Siena, der efterfølgende i 1300-taller opførte en mur rundt om byen for at beskytte den mod fremtidige invasioner. Men da Firenze endeligt besejrede Siena i midten af 1500-tallet kom Asciona under Firenzes styre. I 1861 blev den en del af det nye Italienske kongedømme.

En tidsrejse
Der er rigtig mange af de små og mellemstore byer i Toscana, der nærmest ser ud til at være ”frosset” i tiden. Dvs. deres bygninger, gader, stræder og pladser er i mange tilfælde næsten ikke blevet forandrede siden middelalderen. Det betyder, at når man som besøgende turist går rundt i byernes gader, så får en fornemmelse af at være på en tidsrejse 8-900 pr tilbage i tiden.  Det gør sig også gældende når man besøger Asciano – og det er en virkelig fascinerende oplevelse.

Byen i dag
Når man går rundt i byer er der er mange spændende seværdigheder. Et af højdepunkterne er basilikaen Sant'Agata; og mens vi er i denne religiøse sfære, fortjener kirkerne i Sant'Agostino og San Francesco også en omtale. Sidstnævnte huser en stor altertavle fra Della Robbia-værkstedet, der viser en "Madonna med barn og engle" og en font i marmorhellig vand af Antonio Ghini.

Videre rundt i byens historiske centrums gader, ligger den spektakulære Piazza del Grano med dens springvand fra det 15. århundrede, der skildrer allegorier om den fascinerende middelalderkultur samt Palazzo del Podestà.

Der ligger også nogle museer Palazzo Corboli og Cassoli Museo der indeholder både gammel religiøs som og nyere kunst..

Monte Oliveto Maggiore
Tæt på Ascianos ligger det fantastiske klosterkompleks Monte Oliveto Maggiore. Klosteret blev grundlagt i begyndelsen af ​​det 14. århundrede af den Bernardo Tolomei, en Sienesisk adelsmand, der havde besluttet at efterlade sit luksuriøse og velhavende liv for at dedikere sig til et liv i enkelhed og ensomhed. Klosteret var ikke kun et vigtigt religiøst centrum, men også meget vigtigt med hensyn til kultur og økonomi og blev særlig uundværlig under renæssancen.

Trøfler
Asciana er berømt for den hvide trøffel, der kan findes i området rundt om byen. Personligt er jeg ikke nogen stor fan af trøfler. Men hvis man er, så er der rig mulighed for at smage og købe trøfler på den årlige trøffel messe, der finder sted i byen i starten af december. Læs mere her

 

 

 

HVOR LIGGER ASCIANO?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL ASCIANO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Pisa. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Lufthavne    

Der er en lufthavn i Pisa. Men man kan også flyve til lufthavnen i Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Siena