Siena Duomo i Toscana |Book din ferie hos Toscana Vacanze
Siena Duomo

SIENA DUOMO

En af de fineste gotiske kirker i Italien

Sienas katedral er uden tvivl en af ​​de fineste gotiske kirker i Italien. De flerfarvede marmorkugler og malede dekorationer er typiske for den italienske tilgang til gotisk arkitektur - lettere og meget mindre stram end den franske. Den utroligt detaljerede facade har få rivaler i regionen.

Det blev afsluttet i to korte faser i slutningen af ​​det 13. og 14. århundrede. Statuerne og det dekorative arbejde blev designet af Nicola Pisano og hans søn Giovanni, selvom det meste af det, vi ser i dag, er kopier, og originalerne er blevet fjernet til det nærliggende Museo dell'Opera.

Guldmosaikkerne er restaureringer fra det 18. århundrede.  Klokketårnet (ingen adgang) er blandt det centrale Italiens fineste, antallet af vinduer stiger med hvert niveau - en smuk og genial måde at reducere vægten af ​​strukturen, når den stiger mod himlen

Kirkens interiør, med dens mørkegrøn-og-hvide striber overalt og illusionistisk indkapslede og forgyldte kuppel, er simpelthen slående. Træd ind og se tilbage på en kopi af Duccios (ca. 1255-1319) paneler af farvet glas, der engang fyldte det cirkulære indgangsvindue - originalerne er nu i Museo dell'Opera Metropolitana. Vinduet stod færdigt i 1288 og er det ældste eksempel på farvet glas i Italien.

Duomoen er mest berømt for sine unikke og storslåede marmorgulve med de fine mønstre, som det tog næsten 200 år at færdiggøre. Mere end 40 kunstnere bidrog til værket, der består af 56 separate kompositioner, der skildrer bibelske scener, allegorier, religiøse symboler og borgerlige emblemer. Gulvene er dækket det meste af året af hensyn til dets bevaring, men kd kan ses i løbet af månederne september og oktober

Prædikestolen i kirken er også helt unik. Den er lavet af marmor fra marmorbruddene i Carrera i det nordlige Toscana – og dens udsmykning blev lavet af billedhuggeren Nicola Pisano (ca. 1220-84) omkring 1265; Kristi liv er afbildet på talerstolsfrisen. I slående kontrast til al den gotiske udsmykning i skibet er de storslåede renæssancefresker i Biblioteca Piccolomini, ud for venstre sideskib.

Malet af Pinturicchio (ca. 1454-1513) og færdiggjort i 1509, de skildrer begivenheder fra livet af Aeneas Sylvius Piccolomini (1405-64), som blev pave Pius II i 1458. Kalkmalerierne er i fremragende stand og har sjældent en friskhed set i arbejde med så mange år på bagen.

Duomoen er storslået, men middelalderens Sienesere havde endnu større planer. De ønskede at forstørre bygningen ved at bruge den eksisterende kirke som tværskib til en ny kirke, med et nyt skib, der løber mod sydøst, for at lave det, der ville blive den største kirke i verden. Men kun sidevæggen og en del af den nye facade blev færdiggjort, da Den Sorte Død ramte i 1348, og decimerede Sienas befolkning.

Byen begyndte at forfalde, midlerne tørrede ud, og planerne blev aldrig gennemført. (Drømmen om at bygge den største kirke var faktisk dømt til at mislykkes fra starten - efterfølgende forsøg på at få projektet i gang viste, at fundamentet var utilstrækkeligt til at bære vægten af ​​den foreslåede struktur.) Begyndelsen af ​​det nye skib, der strækker sig fra kl. højre side af Duomo, blev efterladt ufærdige, måske som et vidnesbyrd om uopfyldte drømme, og i sidste ende lukket for at huse det tilstødende Museo dell'Opera.

Siena Duomo

Siena Duomo

Siena Duomo

Siena Duomo

 

 

 

HVOR LIGGER SIENA

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

REJSETEMAER OG INSPIRATION

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL SIENA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Arezzo. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Siena
Der er ingen international lufthavn i Arezzo. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

- Fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

Tilbage til forsiden af Arezzo.