Seværdigheder i Lucca. Det her skal du se!
Lucca i Toscana i Italien

SEVÆRDIGHEDER I LUCCA

Hvad skal vi se?

Lucca er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

 

 

Bymuren rundt om Lucca
En af de største seværdigheder i Lucca er uden tvivl den 4,2 km lang mur, der omkranser Lucca historiske centrum.

Igennem historien har der være bygget fire mure rundt om Lucca. Den første blev bygget af romerne for 2000 år siden – og da byen gennem tiden voksede, blev det nødvendigt at bygge nye og længere mure. Den fjerde og  nuværende mur blev påbegyndt i 1504 og det tog over 100 år at færdiggøre den. Den største forskel i murene ud over deres længde, er, at den nuværende blev bygget til også at kunne udgøre et forsvar mod kanoner – og derfor er den meget bred.

Byen har stor betydning for byens historie, da Lucca var den eneste af Toscanas mange bystater, der ikke i Middelalderen blev erobret af den store nabo Firenze. Man får et rigtig godt indtryk af borgens betydning som forsvarsværk ved at op på den via et af de fremskudte ”tårne”. For at komme ind, skal man nemlig først gå via mange snørklede gange. Derefter kommer man til en lille en indre gård, hvor forsvarede kunne stå på toppen og beskyde eventuelle angribere. Og til sidst følger en ny omgang snørklede gange. Meget effektivt.

I da bliver muren primært brugt som et rekreativt område. Der er sået græs og der står mange store træer hele vejen rundt, hvilket giver en svalende skygge i sommerheden. I kraft af murens bredde er  på toppen af den og i hele dens længde er en kombineret gå- og cykelsti. Derfor bliver den brugt af borgerne i Lucca of tilrejsende turister til en gå- eller løbetur, ligesom der er mange turister, der lejer en cykel for at køre muren rundt.

 

Piazza Anfiteatro
Pladsen har sit navn, fordi der oprindeligt i romersk tid lå et amfiteater her. Det gør der ikke længere, så i daglig tale omtale den som Den runde plads grundet sin form.

Den er meget populær især blandt turister på grund af de mange cafeer og restauranter, der ligger hele vejen rundt på pladsen. Det er bestemt en plads, jeg vil anbefale til alle besøgende, jeg har selv siddet der mange gange samme med familier eller venner og nydt en kop kaffe eller en is. Men jeg synes priserne er forholdsvis høje uden kvaliteten af maden mm. er fulgt med.

Til gengæld er bygninger rundt om pladsen utroligt smukke og meget fotogene.

 

La Torre Guinigi
I Middelalderen var der angiveligt over 200 tårne i Lucca. Der som andre steder Toscana blev de brugt som en måde at demonstrere bygherrens rigdom og styrke – jo højere tårnet var, desto rigere og betydningsfuld var familien bag.

De fleste af tårnene er siden blev revet ned, men familiens Guinigi’s tårn står der stadigvæk -og man kan komme op i toppen via en indre ståltrappe med 230 trin. Familien satte i sin tid en streg under deres rigdom ved at plante træer på toppen tårnet. Derfor kan man som besøgende få et kig ud over byen medens man står under skyggefulde træer. En fantastisk oplevelse.

 

Gå på opdagelse i de mange små gader
Det er en fornøjelse at gå rundt i de små gader.

Det gælder f.eks. hvis du er ude for at shoppe og surfer rundt i de mange spændende butikker med både lokalt producerede lædervarer eller butikker med internationale mærkevarer.

Du kan også ”bare” gå rundt og opleve stemningen i byen. En lille advarsel: jeg har en rigtig god stedsans – og jeg plejer ikke at fare vild. Men selv om jeg har været mange gange i Lucca, sker det faktisk for mig, at jeg mister orienteringen. Og det skyldes at byen er rundt og gader derfor alle buer – så når jeg tror jeg har gået lige ud, har jeg i virkeligheden drejet f.eks. 45 grader til højre. Heldigvis er byen ikke særlig stor – så man kommer altid tilbage til et sted man kender.

 

Piazza San Michele
Piazza Anfiteatro er et af to centrale pladser i Lucca. Den anden er Piazza San Michele, hvor Domkirken Chiesa di San Michele ligger.

Jeg tilhører den type, der elsker at besøge kirker – og Chiesa di San Michele er virkelig et besøg værd. 

Men ellers vil jeg anbefale pladsen til en af mine andre yndlingsbeskæftelser på ferie: at se på mennesker. Utallige er de gange jeg har siddet pladsen både tidligt om morgenen, midt på dagen og om aftenen. Og det er simpelthen fascinerende at opleve variationen af aktiviteter på pladsen  fra gadefejerne og de forretningsdrivende om morgen til de festglade lettere opstemte gæster om aftenen. Der er altid noget spændende at se på.

 

Ciacomo Puccini
Den berømte italiensk komponist Ciacomo Puccini (1858-1924)er født i Lucca og hans fødested på Piazza Cittadella kan besøges.

Puccini er især kendt for sine operaer, såsom La Boheme, Madam Butterfly, Tosca m.fl. Han nåede at opleve sin berømmelse medens han levede, og var en meget elsket og højt respekteret person. Han var også en levemand, der nød livet i fulde drag. Han havde bl.a. en forkærlighed for store cigarer, hvilket resulterede i uhelbredelig halskræft Han døde i november 1924 – samme dag som operaen la Boheme blev opført i Rom. Da meldingen om hans død nåede Operaen, blev forestillingen afbrudt og orkestret spillede i stedet Chopins sørgemarch for det.

Hver eneste dag året rundt opføres der i kirken Chiesa San Giovanni  kl 19:00 en koncert med forskellige arier fra Puccinis mange operaer – og forskellige andre. Koncerten varer en times tid, så man sagtens nå en middag bagefter på en af byens fremragende restauranter.

En af de gange jeg overværede en koncert indgik arien Nessun Dorma fra operaren Turandot. Det var intet mindre end overvældende med den lille kirke og den flotte akustik -eg får stadig gåsehud ved tanken.

Puccini boede med sin familie lidt uden for Lucci i Villa Torre del Lago ved søen Massciuccoli. Her afholdes der hvert år i juli og august Puccini Festivaller. Du kan finde mere information heromvia dette link

 

Den Botaniske have i Lucca
Haven blev grundlagt i 1820  Maria Luisa af Bourbon, der var grevinde af Lucca.

Det er en ofte overset lille grøn perle. Her kan man finde fred og ro blandt havens mange planter og træer.

 

Piazza Napoleone
Ikke langt fra Piazza San Michele ligger Piazza Napoleone, der altid har været byens politiske centrum.

For mange besøgende i byen i disse år er den nok mest kendt for at være den plads, hvor koncerterne i Lucca Summer Festival afholdes. Jeg var selv til koncert der i 2019 med Mark Knopler – og det var en helt fantastisk oplevelse.

For år tilbage gik jeg en sen sommeraften forbi den tilstødende lille plads Piazza del  Giglio. Den var omkranset af små fyrfadslys og ud over pladsen strømmende den mest vidunderlige tangomusik, som 20-25 par dansede til. Det var dygtige, så det var utroligt flot og stemningsfuldt at iagttage.

 

 

 

HVOR LIGGER LUCCA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL LUCCA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Lucca. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Lucca
Der er ingen lufthavn i Lucca. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Lucca