Lajatico Toscana ferie | Book din feriebolig her
Lajatico i Pisa i Toscana i Italien

LANDSBYEN LAJATICO

... og Teatro del Silenzio

Landsbyen Lajatico og Teatro del Silenzio er oplagte mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

 

Lajatico er en lille (ca. 1.300 indbyggere) og gammel landsby, der engang var "slottet" for Pannocchieschi-greverne og derefter biskoppen af ​​Volterra, før den blev erobret af Pisa og senere Firenze. DEDn ligger ca 50 km sydvest for Firenze og omkring 40 km sydøst for Pisa.

Når man gå rundt i byen ser man en masse billeder og plakater af den verdensberømte blinde tenor Andrea BoccelliI. Det er nemlig hans fødeby, og selv om han forlod den for mange år siden for at forfølge sin karriere, har han bevaret et meget tæt forhold til stedet.

Teatro de  Silenzio

forestilling

 

I 2006 overtalte han kommunen til at bygge et amfiteater i bakkerne lidt uden for byen. Her bliver der hvert år i juli opført en forestilling eller koncert med deltagelse af Andrea Boccelli og en lang række andre verdenskendte kunstnere – resten af året er der stille. Teatret har defor fået navnet Teatro del Silenzio (dansk: Stilhedens teater).

Hvis du ønsker at overvære koncerten skal du sørge for a bestille billetter i rigtig god, da forestillingen er meget populær verden over. Andrea Boccelli er måske ikke så kendt i Danmark, men han har en kæmpe fanskare i andre dele af verden, så der er rift om billetterne. Du kan finde yderligere oplysninger om billetter, datoer og priser for næste koncert ved på teatrets hjemmeside, som du kan finde via dette link

 

Som besøgende skal man huske at tage i betragtning, at den årlige forestilling i slutningen af juli måned er en kæmpe begivenhed med massevis at besøgende fra hele verden. Derfor er det en god ide at undgå byen i denne periode, hvis man da ikke selv skal med til koncerten. De mange besøgende bevirker desuden af hoteller og pensionater i de omkringliggende byer totalt udsolgte i dagene lige før og efter forestillingen.

Resten af året er Lajatico er hyggelig lille by at besøge med små forretninger og cafeer – og en rigtig dejlig rolig og hyggelig atmosfære.

Rundt om Lajatico
Et interessant sted at besøge er den imponerende Pietracassia-fæstning, der blev opført for at overvåge og kontrolere vejen, der førte til kobberminerne i Montecatini. Fæstningen har fået sit navn fra en åben kløft i en enorm kalksten, der stiger op fra den højderyg, hvor den sidder (faktisk betyder cassa "revnet").

Når du er i området, skal du også stoppe ved landsbyen Orciatico, der igger ca 7 km Lajatico. Der bor på et par hundrede personer i landsbyen, hvis historiske centrum for nylig blev restaureret og er hjemsted for en fæstning med et tårn, der tilbyder en fantastisk udsigt over Valdera og Pisan-bakkerne. Orciatico er også berømt for kastanjer og ​​vindmøller bygget i slutningen af ​​1600-tallet og velbevarede i dag.

Fra Lajatico er der kun kort afstand til en række andre byer, såsom Volterra, Pontaderra, San Gimignano og Pisa.  Her kan i få nogle spændende oplevelser på jeres ferie i Toscana.

 

 

 

HVOR LIGGER LAJATICO?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer og inspiration til oplevelser i Toscan

 

HVORDAN KOMMER VI TIL LAJATICO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Pisa. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Lufthavn i Pisa
Der er en lufthavn i Pisa. Men man kan også flyve til lufthavnen i Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Pisa