Lajatico Toscana ferie | Book din feriebolig her - ferie i Italien

Lajatico

... og Teatro del Silenzio

Lajatico er en lille (ca. 1.300 indbyggere) og gammel landsby, der engang var "slottet" for Pannocchieschi-greverne og derefter biskoppen af ​​Volterra, før den blev erobret af Pisa og senere Firenze. DEDn ligger ca 50 km sydvest for Firenze og omkring 40 km sydøst for Pisa.

Når man gå rundt i byen ser man en masse billeder og plakater af den verdensberømte blinde tenor Andrea BoccelliI. Det er nemlig hans fødeby, og selv om han forlod den for mange år siden for at forfølge sin karriere, har han bevaret et meget tæt forhold til stedet.

Teatro de  Silenzio

 

I 2006 overtalte han kommunen til at bygge et amfiteater i bakkerne lidt uden for byen. Her bliver der hvert år i juli opført en forestilling eller koncert med deltagelse af Andrea Boccelli og en lang række andre verdenskendte kunstnere – resten af året er der stille. Teatret har defor fået navnet Teatro del Silenzio (dansk: Stilhedens teater).

Hvis du ønsker at overvære koncerten skal du sørge for a bestille billetter i rigtig god, da forestillingen er meget populær verden over. Andrea Boccelli er måske ikke så kendt i Danmark, men han har en kæmpe fanskare i andre dele af verden, så der er rift om billetterne. Du kan finde yderligere oplysninger om billetter, datoer og priser for næste koncert ved på teatrets hjemmeside, som du kan finde via dette link

 

Som besøgende skal man huske at tage i betragtning, at den årlige forestilling i slutningen af juli måned er en kæmpe begivenhed med massevis at besøgende fra hele verden. Derfor er det en god ide at undgå byen i denne periode, hvis man da ikke selv skal med til koncerten. De mange besøgende bevirker desuden af hoteller og pensionater i de omkringliggende byer totalt udsolgte i dagene lige før og efter forestillingen.

Resten af året er Lajatico er hyggelig lille by at besøge med små forretninger og cafeer – og en rigtig dejlig rolig og hyggelig atmosfære.

Rundt om Lajatico
Et interessant sted at besøge er den imponerende Pietracassia-fæstning, der blev opført for at overvåge og kontrolere vejen, der førte til kobberminerne i Montecatini. Fæstningen har fået sit navn fra en åben kløft i en enorm kalksten, der stiger op fra den højderyg, hvor den sidder (faktisk betyder cassa "revnet").

Når du er i området, skal du også stoppe ved landsbyen Orciatico, der igger ca 7 km Lajatico. Der bor på et par hundrede personer i landsbyen, hvis historiske centrum for nylig blev restaureret og er hjemsted for en fæstning med et tårn, der tilbyder en fantastisk udsigt over Valdera og Pisan-bakkerne. Orciatico er også berømt for kastanjer og ​​vindmøller bygget i slutningen af ​​1600-tallet og velbevarede i dag.

Fra Lajatico er der kun kort afstand til en række andre byer, såsom Volterra, Pontaderra, San Gimignano og Pisa

Læs mere om attraktioner og byer provinsen  Pisa

Retur til forsiden af Pisa. Klik her