San Giuliano Terme Toscana ferie | Book din feriebolig her - ferie i Italien

San Giuliano Terme

... kurby med termiske bade

San Giuliano Terme er en kurby der er omgivet af frodige, grønne bakker og termiske kilder.Den ligger i provinsen Pisa tæt op mod Lucca 

Området består af to forskellige topografier: Pisan-bjergene på den ene side og på den anden den meget fladere Pisan-slette, som naturligt afgrænses af floderne Arno og Serchio.

Hvad skal man lave i San Giuliano Terme
Dette unikke og smukke kursted med de varme termiske bade tjente engang som storhertugen af ​​Toscanas sommerresidens. Det blev faktisk først bygget i 1743 for storhertug Francesco Stefano, fra familien Lorraine. Værelserne, der indeholder bassinerne og termiske behandlinger, tilbyder de besøgende vandets helbredende kraft, marmorens skønhed og det attende århundredes elegance i hele arkitekturen.

Værdien af termiske kilder har været anerkendt og nydt siden antikken. Det var romerne, der byggede det første badehus her: Plinius den ældre henviste til aquae pisanae og fortæller os, hvordan hans landsmænd nød deres terapeutiske egenskaber.

I det attende århundrede blev de meget populære blandt aristokratiet, og var et ”nødvendigt” stop på deres dannelsesrejser rundt på den italienske halvø

Villaerne i San Giuliano Terme
Langs Pisan-bjergene, men stadig inden for San Giuliano Terme-kommunen, findes adskillige gamle villaer bygget mellem det femtende og det nittende århundrede af velhavende  familier fra Pisa og Firenze, der foretrak området som en sommeren på grund af sit milde klima og uspolerede natur. Villaerne Corliano, Roncioni, Molina og Rigoli er de mest imponerendeslående, ikke mindst på grund af deres haver.

Parco Naturale Migliarino San Rossore Massaciuccoli

Området rundt om San Giuliano Terme
Et af Toscanas vigtigste naturreservater: naturparkene Migliarino San Rossore Massaciuccoli ligger i San Giuliano Terme-området Denne park blev oprettet med det formål at passe på økosystemet i Pisa-Lucca-kysten. Faktisk består den af ​​14 forskellige naturreservater og ikke mindre end 33 naturstier, der passer både til vandrere og cyklister. Vand er det fremtrædende element med moser, søer, kanaler, den berømte Massaciuccoli-sø og selvfølgelig Arno og Serchio.

En af reservatets mange attrasktioner er stranden i Marina di Vecchiano, den smukke sandstrimmel, der løber omkring fire kilometer fra Serchio-mundingen til Torre del Lago Puccini. Stranden har et badested med forskellige faciliteter, alt sammen smagfuldt integreret med det omkringliggende grønne område

I Ripafratta, et grænseland, der gennem århundrede har givet anledning til stridigheder mellem Lucca og Pisa, ligger fæstningen San Paolino, der dateres tilbage til 970.  Fra byen starter en ræk.ke vandreruter. Der er også cykelruter - bl.a. "Puccini"-ruten, der fører til Lucca; alternativt kan man  ruten, der følger den imponerende Medici-bygget akvadukt, bygget af Medicierne, den adelige slægt der med udgangspunkt i Firenze styrede store dele at Toscana i Middelalderen..

 San Giuliano Terme ligger i provinsen Pisa, inden for rækkevidde af Pisa, Volterra, Firenze, Chianti-bakkerne og den dejlige by Lucca samt Toscanas kyst.

Læs mere om byer og attraktioner i provinsen Pisa

Retur til forsiden af Pisa. Klik her