Colle di Val di d'Elsa Toscana Italien Ferie | Book ferie her-
Colle val d'Elsa i Siena i Toscana i Italien

COLLE DI VAL D'ELSA

Italiens "Böhmen"

Colle di val di d'Elsa er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

Byen Colle di Val d'Elsa – der lokalt benævnes Colle -  ligger i dalen, Val d'Elsa, ikke langt fra andre byer som San Gimignano, Certaldo,  Casole d'Elsa, Monteriggioni, Barberino og Poggibonsi.

Området Colle, der var underlagt Volterras var allerede i den etruskiske periode et vigtig ”vejkryds” til og fra det centrale og nordlige Etruria.

I middelalderen havde Colle di val d’Elsa ligeledes en vigtig strategiske position qua placering langs vejen langs vejen Via Francigena, den middelalderlige pilgrimsfærd og handelsrute fra Centraleuropa til Rom. Samtidigt lå den tæt på de større byer Siena, Volterra og Firenze.  Det bevirkede at Colle di Val d'Elsa i denne periode var inde i en positiv udvikling. Byen fik udviklede sig i tre forskellige områder, hver af dem med sin egenartede arkitektur og kunst: Il Borgo di Santa Caterina, Il Castello di Piticciano og Il Piano. Borgo di Santa Caterina og Castello di Piticciano er de ældste af de tre og blev beboet af de herskende familier. De er beliggende på den samme øst-vest højderyg og adskilt af en stor sadel dominerer de dalbunden, hvor den tredje borgo, Il Piano (sletten), ligger.

Dens centrale placering mellem de store byer i Toscana betød samtidigt, at byen ofte blev involveret i evindelige krige, der kendetegnede middelalderen i Toscana, og den var krigsskueplads for mange store slag.

Blandt de mest berømte af disse var slaget i 1269 mellem Guelfs (tilhængere af Paven) og Ghibellines (tilhængere af kejseren), som havde betydelige konsekvenser for de politiske magtforhold i Toscana. I 1479 blev byen under sit forsvar af bystatens Firnezes område belejret af ​​tropperne fra hertugen af ​​Calabria. Belejringen førte i første omgang til alvorlig ødelæggelse og senere til yderligere forstærkning af befæstningssystemet.

I løbet af 1500-tallet blev byen stadigt tættere knyttet til Firenze, og den og erhvervede sig efterhånden mere og mere magt, frem for alt takket være at de ledende personer i byen stod på god fod med Medici-familien, der suverænt herskede i Firenze

Efter krigen i Siena og dannelsen af ​​Storhertugdømmet Toscana i 1592 blev Colle stedet for et nyt bispedømme.

 

Colle i nutiden
Et godt tidspunkt at besøge byen er den første søndag i en måned, da det er dagen, hvor der er marked i byen. På markedet kan man finde en lang række forskellige produkter lige fra lokale madvarer til glasprodukter, planter tøj o.m.a.

Der er ikke alverden at se som turist  i den nedre del af byen – udover et  Krystal museet. Er man så uheldig at have startet sit besøg i byen i den nedre del, er det heldigvis meget let at  komme op i den øvre del og centrum. Der er nemlig en tunnel, der leder hen til en offentlig elevator, der kører op til det  historiske centrum.

Tunnelen er i sig selv smuk, og hvis man besøger byen om sommeren vil man vide at sætte pris på den kølilge temperatur, der er i tunellen. Elevatoren kører op til en terrasse, hvorfra der er en betagende udsigt over den nedre del af byen, de toscanske bakker og landskabet videre ud. Og derefter kan man bevæge sig rundt i det charmerende historiske centrum og nyde  den middelalderlige atmosfære.

kirke

Domkirken i Colle di Val d'Elsa er også et besøg værd.  Kirken blev bygget i 100-tallet og fik i 1592 status som domkirke.

I kirken findes der et relikvie i form af den nagel, der angiveligt gennemborede Jesus venstre fod under hans korsfæstelse. Relikviet blev bragt fra det daværende Palæstina yil Italien i år 326 e.Kr. og ankom til  Colle i 800 tallet

Prodduktion af krystal glas.
Igennem tiden udviklede der sig en decideret industriel aktivitet i Colle di val D'Elsa - først og fremmest omkring  fremstilling af glas og derefter af produktionen af ​​blykrystalglas.

Faktisk blev Colle så langt tilbage som det 1800-tallet beskrevet  som "Italiens Böhmen", mens det i dag er blevet en fuldskala "Krystal-by", der står for 15% af hele verdens produktion og over 95% af Italiens produktion .

 

 

 

HVOR LIGGER COLLE DI VAL D'ELSA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL COLLE VAL D'ELSA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Siena. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Lufthavne    

Der er en lufthavn i Pisa. Men man kan også flyve til lufthavnen i Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Siena