Ferieboliger i Pistoia » Dansk rejsebureau | Book din ferie her

Ferieboliger i Pistoia

Book en feriebolig i Pistoia

Regionen Pistoia i Italien, der har navn efter hovedbyen Pistoia er af mange kendt for sin smukke bjerrige natur, roen i skovene, friske luft og mange lokale råvarer. Den østlige del med de bløde bjerge er om vinteren et meget yndet skisportsområde – og om sommeren er der mange vanderer der udforsker bjergene og skovene.

PS
Pistoia har givet navn til pistolen, som man i det 16.århundrede begyndte at fremstille i byen.

Alle ferieboliger i Pistoia regionen

Populære destinationer i regionen

Byen Pistoia
Pistoia i Italien blev grundlagt af romerne for over 2.000 år siden. Som alle de andre byer Toscana byer var den i middelalderen involveret i talrige krige med sine naboer. Den var i en periode underlagt Lucca med fra midten af 1400-tallet var den en integreret del af  Firenze. I 1800-tallet erobrede den franske Kejser Napoleon byen og i 1861 blev den en del af det nye forenede italienske kongerige

En overset perle
Jeg må jo erkende, at jeg hører til de mange turister, der har overset Pistoia. Jeg havde mest lagt mærke til byen, når jeg kørte på motorvejen mellem Firenze og Lucca. Og så var det ikke en gang byen, jeg havde set, men i stedet de store arealer med alle former for planter, der grænser op til mortorvejen. Pistoia er nemlig centrum i Toscanas plante- og blomsterproduktion.

Men for et par år siden tog jeg mig sammen og sammen med nogle gode venner besøgte min kone og jeg byen – og fik os en meget behagelig overraskelse. Det er virkelig en smuk og spændende by.

Den weekend vi besøgte byen, blev der afholdt en event for gamle Fiat 500 biler. På den centrale plads – Piazza del Duomo – var der fyldt med flere hundrede gamle, men velholdte udgaver af de små biler, der vel nærmest har en icon-agtig status som eksempel by italiensk bilproduktion efter 2.Verdenskrig.

Du kan læse mere om byen her

Alle byer i Toscana, store som små med respekt for sig selv har en eller flere festivaler i løbet af året. Så det har Pistoia naturligvis også.  Der afholdes årligt i juli måned en Pistoia Blues festival.

Du kan se programmet og købe billetter til festival her

Den 25.juli  er der et optog, Giostra dell’Orso  til ære for Pistoias skytsengle, hvor deltagerne fra byen 4  histioriske distrikter, kaldet ”rione”  er udklædt i middelalderkostymer. De samles om morgenen kl 09:30, hvor Biskoppen af Pistoia velsigner deltagere. Derefter er der parader rundt i byen. Og om aftenen er der hestevæddeløb på Piazza del Duomo, der i dagens anledning er ombygget til en oval væddeløbsbane.

Termiske bade
Der ligger nogle meget berømte og smukke termiske bade i Montecatini og Monsummano, som bestemt er et besøg værd.

Læs mere om badene via disse link:

Øvrige attraktioner i regionen
Hvis du ikke lider af højdeskræk og godt kan lide et adrenalin-kick så er det værd at besøge og prøve hængebroen i San Marcello Piteglio. Den er med sine 227m den længste hængebro af sin type i Italien

Alle børn og barnlige sjæle gennem flere generationer har set Walt Disneys juleshow i juledagene – og så kan alle nok også huske klippet fra Disneys film fra 1940 om Pinocchio, den lille trædukke, der drømmer om at blive en rigtig dreng. Den oprindelige historie er skrevet i 1883 af forfatteren  Carlo Lorenzini fra Firenze.

Historien handler om dukkemageren Geppetto, der laver en trædukke Pinocchio og ønsker sig, at dukken vil blive til en rigtig dreng. En fe gør dukken levende, og hun siger at han først bliver en rigtig dreng, når han har lært at tale sandt og være uselvisk.

Det er ikke så nemt; den lille dukke lyver ofte, og hans næse vokser for hver gang. Og han lader sig let lokke i fordærv.

Men alt ender godt, og han bliver en rigtig dreng.

Forfatteren skrev under pseudonymet Carlo Collodi (efter navnet på hans moders fødeby). Og i Collodi, der ligger lidt vest for Pistoia kan man besøge Pinocchio Park, der er dedikeret til historien om dukken med den lange næse og de øvrige figurer i historien.

Læs mere om parken her eller besøg parkens hjemmeside

Udvalget af ferieboliger
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster. Og når jeg er ude og besøge mulige nye potentielle boliger, så spørger jeg altid mig selv: "ville jeg selv have lyst til at holde ferie her - eller endnu vigtigere; ville jeg foreslå stedet til vores venner eller børn som feriebolig" 

Det er ud fra de kriterier alle de vingårde, der er vist på denne side, er valgt.

Praktiske oplysninger.
Du kan finde praktiske oplysninger om Italien via disse link

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Tilbage til forsiden