Hvorhen i Toscana skal ferien gå i 2023 | book din ferie her

 

 

FERIE I TOSCANA I 2024

 

Toscana som ferie destination

Toscana er med rette et af de mest populære rejsemål i Italien. Det er et sted fyldt med historie, kultur og natur, der bare venter på at blive udforsket og nydt. Uanset om du er på udkig efter en afslappende ferie, en kulturel oplevelse eller en kulinarisk olplevelse, så har Toscana det hele. Følg med her, og lad os drømme om Toscana sammen!

 

 

gul

 

 

 HVOR LIGGER TOSCANA?

Toscana

Toscana ligger i det nordlige/centrale Italien - og det har sammen med provinserne Ligurien og Umbrien gennem mange år været blandt danskernes mest populære rejsemål fordi det har så mange kvaliteter at byde på

Mange vælger at tage derned på en en kør selv ferie. Andre tager flyet og lejer samtidigt en bil lokalt i Toscana. Du kan flyve fra lufthavnene København, Billund og Hamburg direkte til Toscana.

 

 

gul

 

 

 TOSCANAS PROVINSER

kort over Toscana

Nord, Syd, Øst eller Vest? 

Hvor i Toscana og Italienskal vi tage hen? Ja, hvis I har været i området før, så har I sikkert nogle præferancer. Og så vil I muligvis derhen igen.

For Jer, der ikke har været det før før, og derfor ikke ved, hvad I skal vælge, vil jeg bare sige. Tag det roligt! Toscana er så fyldt med dejlige steder, at I ikke kan vælge forkert. Ligegyldigt hvor I ender op med at tage hen, så er jeg sikker på, I vil få en pragtfuld ferie

Toscana består af 9 provinser. Massa-Carrera, Lucca, Pisa, Livorno og Grosseto ligger mod vest og har alle en kystlinje til Middelhavet. De sidste 5 provinser: Firenze, Siena, Arezzo, Pistoia og Arezzo ligger inde i landet. Området er ca halvt så stort som Danmarks og har ca. 3,7 mio. indbyggere.

Opdeligen af  Toscana i forskellige provinser et et levn helt tilbage fra middelalderen. Dengang var de de forskellige provinsen bystater, der konkurrrede med hinanden  - og gennem mange århundrede resulterede rivaliseringen i krige mellem bystaterne. Disse kampe endte med, at Firenze under ledelse af Medici-familien blev den ledende bystat i Toscana.

 

Afstanden fra Danmark til Toscana

Toscana er en region i den vestlige del af det centrale Italien. Køreafstanden fra den dansk-tyske grænse er ca. 1.600 km – og det er derfor nemt for danskere at komme dertil.

 

 

Oversigt over provinserne

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

tel

Mit navn er Carsten Møller.

Det er mig, der ejer og driver  Toscana Vacanze

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål. 

Jeg har besøgt alle ferieboligerne og kender alle ejerne. Jeg kender Toscana i detaljer og kan derfor rådgive om hvad der er værd at se.

Den viden jeg har, deler jeg meget gerne med dig 

cam

 

 

gul

 

 

 SEVÆRDIGHEDER I TOSCANA

 

Toscana er fyldt med seværdigheder. Du kan besøge de historiske byer som Firenze, Siena og Pisa, og du kan også opleve de smukke landskaber i Chianti-regionen. Du kan også besøge de mange kunstmuseer og gallerier, der er spredt rundt om i regionen.

landsbyer i Toscana

Landsbyer i Toscana

Toscana er fyldt med tusindevis af små histioriske landsbyer. Her kan du opleve hvordan livet leves i det autentiske Toscana. Læs om landsbyerne i Toscana her

 

 

toscanas strande

Toscanas strande

Toscana har ca. 250 km kystlinie ud mod det azurzblå Middelhav. De ligger i de vestlige provinser Massa-Carrara, Lucca, Pisa, Livorno og Grosetto. Her kan du få en dejlige badeferie i Toscana

 

 

Siena

Unescos verdensarvsliste

Siden 1982 har UNESCO føjet 8 steder i Toscana til listen over verdensarvsprogrammet - som det seneste er Montecatini terme i 2021 også kommet med. Læs mere om UNESCOS verdensarvsliste i Toscana.

 

 

Toscanas øer

Toscanas øer

Ud for den toscanske kyst i det Tyrrhendske hav ligger der en kæde af 7 øer. Øhavet indeholder øerne Elba (den største ø i gruppen), Pianosa, Capraia, Montecristo, Giglio, Gorgona og Giannutri, som alle er beskyttet som en del af Det toscanske øhavs nationalpark.

Læs mere om de Toscanske øer

 

 

Pisa

Historiske byer

I Toscana ligger en række byer, der oprindeligt var hovedstad i hver af de bystater, der eksisterede i Middelalderen - og som i dag svarer til de forskellige provinser. Det drejser sig om berømte og spændende byer som Firenze, Pisa, Siena, Lucca osv. Du kan læse om de historiske byer her

 

 

val d'Orcia

Landskabet

Toscana har - efter min mening - et helt fantastisk landskab. Det strækker fra høje bjerge i Garfagnana i den nordlige del af provinsen Lucca, flade strækninger omkring Pisa, smukke sandstrande ud mod det azurblå Middelhav og til de bløde bølgende bakker i den centrale Toscana. Mest kendt - og i hvert fald mest fotograferet - er nok landskabet i området val d'Orcia.

Når man ser det, er det nemt at forstå, hvorfor den berømte amerikanske forfatter Mark Twain en gang sagde følgende:

"Gud skabte Toscana efter tegninger af Michelangelo..."

 

 

San Gimignano

Andre seværdigheder i Toscana

Toscana har så meget at byde på, at det simpelthen ikke er muligt at nå det hele på en tur. Men så er der jo bare en god undskyldning for at komme tilbage på et senere tidsunkt. Jeg har rejst der gennem mere end 20 år - og jeg oplever stadig nye ting, hver gang jeg rejser rundt der.

Læs mere om andre seværdigheder i Toscana

 

 

gul  skillestreg

 

 

 AKTIVITETER I TOSCANA

familieferie i Toscana

Familieferie i Toscana

Der er mange aktiviteter, du kan nyde i Toscana. Du kan vandre i de smukke bakker og bjerge, eller du kan tage på cykeltur gennem de smukke landskaber. Du kan også tage på en sejltur på Arno-floden eller besøge de mange kunstmuseer f.eks. det verdensberømte Galleria degli Uffizi i Firenze

Andre vil nyde en mere aktiv ferie f.eks. med river rafting i Garfagnana eller dykning i havet ud for Maremma

Men selv om mine gæster, der rejser til Toscana, har mange forskellige interesser, som de dyrker på turen, så er der også noget der fælles for dem alle: nemlig glæden ved et ophold i en dejlig feriebolig.

Her kan man som familie eller vennegruppe kan nyde samværet; hoppe i poolen hvor børn og voksne kan lege sammen; sidde i skyggen under en parasol med en bog og et glas køligt hvidvin; andre kan tage på det lokale marked for at købe ind til aftensmaden - og om aftenen efter middagenen kan man sidde uden for på terrassen med en god flaske lokal vin og blive meget klog i den fløjsbløde og dejligt lune aften. Det er simpelthen ren afslapning og nydelse.

 

 

gul

 

 

 

 

 

KUNST OG KULTUR I TOSCANA 

Michelangelo

Toscana er et sandt skattekammer inden for kunst og kultur.

Man kan stadig se mange velbevarende ruiner fra Romerriget - og man mærker også tydeligt arven herfra inden for stort alle andre grene af kunst og kultur.

Bystaten Firenze blev under den berømte Medici-familie i middelalderen centrum for renaissancen, der fik en afgørende betydning for udviklingen af kunst, kultur, handel, økonomi og poltik og dermed skabelse af det Europa, vi kender i dag. Firenze og Toscana var ganske enkelt det mest betydningsfulde enkeltområde i Europa.

De skyldte kunstnere og politike som bla.a. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Dante Alighieri - plus mange andre 

 

 

gul

 

 

 

 

 

HVORDAN ER VEJRET I TOSCANA?

 

Rigtig mange vælger Toscana på grund af det gode klima. Der er garanti for sol, varme og brune ben om sommeren. 

Det kan være meget varmt om sommeren med temperaturer på over 30 grader. Men det kan variere meget afhængig af om du opholder dig oppe i bjergene eller nede i lavlandet.

For at holde varmen ude af husene, har man traditionelt bygget dem med meget tykke stenmure og små huller til døre og viunduer. Vinduerne er desuden ofte udstyret med skodder, der lukkes til om dagen. Det kan for mange danske virke lidt mærkeligt på den måde at lukke lyset ude om dagen. Men det virker faktisk - især hvis man så husker at lufte godt ud om aftenen, så det er rart at lægge sig til at sove.

Foråret kommer naturligvis tidligere til Toscana end Danmark - og det er utroligt smukt med en masse farver fra blomster op græs. Man skal dog være opmærksom på, at vejret om foråret kan være ustabilt med varmt den ene dag og kølligt og regnfuldt den næste.

Min personlige favoritsæson er efteråret - især månederne september og oktober. Her er stadig dejligt lunt fordi jorden, klipper og vandet har været varmet op i løbet af sommeren - og aftenerne er også ofte behagelig, hvis man ifører sig en let striktrøje. Dertil kommer at der er god plads, da der er langt færre turister end om sommeren. Og sidst men ikke mindst er der høstsæson for vin og oliven.

Læs mere om Vejret i Toscana her 

vejret i Toscana

 

 

gul

 

SMAG PÅ TOSCANA

Mad i Toscana

Toscana er ligesom resten af Italien er også kendt for sin mad. Du kan nyde den lokale mad, der er fyldt med smag og karakter. Det er retter, der er mange tilfælde er kendte og elskede langt ud over Italiens grænser - f.eks. pasta, lagsagne, pizza, tiramisu - fortsæt selv listen

 

 

Vin fra Toscana

Du kan også nyde de lokale vine, som er kendt for deres kvalitet og smag.  Faktisk er Toscana sammen med Piemonte de to størtste vindistrikter i Italien. Og her bliver lavet fremragende  vine her. Mest kendte er nok er vinene fra Chianti - men prøv også vinene fra byerne Montalcino og  Montepulciano i det centrale Toscana - eller fra Scansano i Syd samt ikike at forglemme de såkaldte "Supertoscanere" fra Bolgheri. 

Råvarer

Som dansker er det svært ikke at blive lidt misundelig på alle de lækre råvarer, der findes i Toscana som  f.eks. grøntsager, oliven og olivenolie, tomater. Aflæg et af de små lokale madmarkeder et besøg og køb ind til jeres frokost eller aftensmad.

 

 

gul

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA 

 

Drømmen om Toscana

Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana. Her har man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie.

Det gælder hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur.

Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

 PRAKTISK INFO

 

Retur til forsiden. Klik her