Ferie i Toscana 2022 |Book din ferie hos Toscana Vacanze

FERIE I TOSCANA

Hold din drømmeferie her

 

 

Toscana har hele pakkken. Her er en fantastisk natur,  en lang og fascinerende historie, en kunst- og kulturskat ud over det sædvanlige, dejlige strande, gastronomi og råvarer i verdensklasse, fremragende vine, et dejligt klima  osv. osv. Og dertil kommer at det ligger inden for en afstand, der gør det overkommeligt for danskere at komme derned.

Jo, der er masser af grunde til , at Toscana er en af de mest populære feriedestinationer for danskere år efter år - og at drømmen om en dejlig feriebolig i Toscana, hvor hele familie kan nyde hinanden og slappe af lever i bedste velgående.

badeferie i Toscana

restsaurant i Toscana

marked i Toscana

Kør selv ferie til Toscana

 

FØR DU KOMMER TIL TOSCANA

Tog eller fly til Toscana?

Der er gode togforbindelser mellem Danmark og Italien. Det har ikke været den mest anvendte transportform i de foregående år – men set i lyset af den stadig større fokus på miljø, må det forventes at denne transportfor bliver meget mere populær i de kommende år. Læs mere om togtransport her

Der er også en del, der vælger at flyve til Toscana – det gælder især dem, der rejser uden for højsæsonen. Her har man ofte en kortere ferie, hvor transporttiden frem og tilbage fra Danmark til Toscana betyder noget. Det er muligt at flyve fra de danske lufthavne København, Billund og Århus til  de to lufthavne i Toscana: Firenze og Pisa. Du kan læse mere om fly til Toscana her

kør selv ferie toscana

Langt de fleste, der booker en feriebolig i Toscana vælger at pakke bilen og tager på en kør selv ferie til Toscana og Italien.

Der er mange fordele ved en kør selv ferie til Toscana; I har friheden til at køre, hvornår, hvorhen og hvordan det passer jer. I bestemmer selv tempoet og hvor mange stop der skal laves undervejs ned gennem Europa. Og så er det kun bilens størrelse der afgør, hvor meget bagage I kan have med på turen – og nok så væsentligt: hvor meget I kan tage med hjem fra Toscana – f.eks. i form af vin, olie, pasta osv.

Der er også store fordele ved at køre i bil, når man skal rundt i Toscana. Det er naturligvis muligt at rejse rundt med offentlig transport i Toscana – især er togforbindelserne meget fine. Men det kan være svært at komme helt frem til mange af Toscana Vacanzes ferieboliger med offentlig transport, da de i mange tilfælde ligger i landlige omgivelser, hvor busserne ikke nødvendigvis kommer ud.

Så hvis I vælger at tage toget eller flyet til Toscana, vil jeg kraftigt anbefale, at I lejer en bil i Toscana for at komme rundt. Læs mere om billeje i Toscana her

Mange, der ikke før har prøvet at være bilist i Italien, er lidt nervøse for det. Italienere har et ry for at køre stærkt og agressivt. Men det er er ikke et fair billede at italienske billister. Jo, de kører stærkt og ja de overholder ikke altid færdseleslovene – men jeg oplever, at de er meget hensynsfulde og forstående. Jeg har gennem årene kørt rigtig mange kilometer rundt i Toscana, og jeg har kun har gode oplevelser.

 

Jeg har samlet mine erfaringer herom i disse artikler

 

Hvornår er det bedst at rejse til Toscana

Det lidt frække svar er: ALTID😊

Alle årstider i Toscana er nemlig smukke. Men da langt de fleste rejser til Toscana i løbet af industriferien – er det af naturlige årsager i månederne juli og august, at de fleste danskere rejser til Toscana.

Men jeg vil også på det varmeste anbefale at rejse til Toscana i enten foråret eller efteråret. Det er nogle meget smukke og dejlige måneder at besøge Toscana.

Hvis du vil vide mere om, hvordan vejret er i årets øvrige måneder kan du læse mere om vejret i Toscana her

 

 

 

NÅR DU ER KOMMET TIL TOSCANA

Når først man så er kommet til Toscana er der masser at glæde sig over som besøgende.

 

Maden

Det er en grund til at Italiensk mad er blevet så populært i rundt om i hele verden. Den karakteriseret ved sin enkelhed med udgangspunkt i gode råvarer frem for avancerede opskrifter.

Langt de fleste kender italienske pastaretter, pizza og salater – og langt de fleste børn som voksne kan li’ de forskellige italienske retter. 

Det er altid en fornøjelse at gå ud og spise i Toscana. Man sætter sig på en lille restaurant eller osteria - bedst hvis der også er lokale beboere på stedet - og så kan man få et godt og velsmagende måltid mad for en fornuftig penge. 

Læs mere om maden og de fantastiske råvarer i Toscana

 

 

Vin fra Toscana

Italien er et at de største vin-producerende lande i verden. Og Toscana er nok den mest betydende af alle Italiens vinregioner.

For alle vinelskere er Toscana derfor et rent slaraffenland at bevæge sig rundt i. De fleste forbinder nok vin fra Toscana med Chianti vinene. Men der er heldigvis også mange andre  vindistrikter i Toscana, hvor de laver fremragende vine - så det er bare med at kaste sig ud i det, og prøve forskellige slags vine. Jeg lover dig, at du  ikke vil blive skuffet!

Der findes en lang række smukke og spændende vinbyer, man kan besøge. Nogle vil også vælge muligheden for at holde deres ferie i Toscana som en vingårdsferie. For de særligt vininteresserede vil et besøg i Toscana om efteråret være en helt speciel oplevelse. Her kan man mange steder deltage i plukningen af druerne - den såkaldte vendemmia - ligesom der er mange vinfestivaller rundt om i Toscana, hvor der er mulighed for at smage vine fra de mange og måske "små" vingårde, der udstiller deres vine. 

 

Andre gode oplevelser i Toscana

Landskab med bløde bakker i Toscana

Betagende landskaber

 

Toscana har nogle af de smukkeste landskaber i Verden. Jeg bliver aldrig træt af at køre rundt i de karakteristiske bløde bakker med rækker af cypresser langs vejene; vinmarker, bjerge, floder, dale og betagende sandtrande med azurblåt Middelhav. 

Den berømte amerikanske forfatter, Mark Twain (1835-1910), der selv var en stor beundrer af Toscana, udtalte en gang følgende:

"Gud skabte Toscana efter Michelangelos tegninger..."

 

Læs mere om de smukke landskaber i f.eks. Val d'Orcia her

 

landsbyen Anghiara i Toscana

Smukke byer

 

Der må findes mange tusinde små landsbyer i Toscana. De ligger spredt ud over landskabet - ofte på en bakketop. Denne placering var oprindeligt af strategiske årsager, da byerne var mere beskyttede mod angreb på toppe af en bakke. I dag tilbyder de en fantastisk udsigt ud over landskabet  i Toscana.

Læs mere om nogle af disse smukke små landsbyer i Toscana

Kunst og kultur i Toscana

Unik kunst og kultur

 

Med renæssancen (1530-1660) voksede der en enestående kunst og kultur frem i Toscana. Den herskende Midici familie i Firenze spillede en stor rolle i den udvikling - og støttede berømte kunstere som Michelangelo og Leonardo da Vinci.

Toscana blev på den måde de facto arnestedet for udviklingen af den vestlige civilisation i Europa. Du kan opleve dele denne fantastiske kunst på museer i Firenze  og spredt ud over hele Toscana i kirker, slotte, pladser og kirker

Læs mere om Michelangelo og Leonardo da Vinci her

Firenze i Toscana

Store byer i Toscana

Hver af de 9 provinser har en central by. De var tidligere  "hovedstæder" i de forskellige bystater der i Middelalderen lå i evig strid med hinanden.

Den sejrende stad og stat blev Firenze, der også kortvarigt var hovedstad, da Italien blev samlet til en ny og stat i  1870'erne.

Læs mere om Firenze her

Chianti området i Toscana

Seværdigheder i Toscana

For de fleste af mine kunder er en ferie ensbetydende med afslapning og tid med familien.

Men her kan hente inspiration til aktiviteter der kan krydre den afslappende  ferie i Toscana med fantastiske oplevelser. 

Læs mere om nogle af de seværdigheder i Toscana, som jeg kan anbefale.

Familieferie i Toscana

Familieferie i Toscana

Ferien i Toscana skal nydes med familien. Der skal leges, hygges og slappes af. Alle fortjener et afbræk fra en hektisk og travl hverdag.

En god ferie sammen med familien lader batterierne op - så vi igen får overskud til at klare hverdagen.

Læs mere om Familieferie i Toscana her

 

 

 

HVORDAN SKAL VI BO I TOSCANA?

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger i Toscana.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Jeg har personligt besøgt alle boligerne, vurderet deres kvalitet og lavet aftaler med ejerne. Det er din garanti for, at du og dine rejsefæller kommer ned til en feriebolig, der svarer til beskrivelsen på hjemmesiden.

 

Drømmen om Toscana

Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har jeg fundet nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor finde mange forskellige typer af ferieboliger i Toscana, så som 

 

Der er helt sikkert også en feriebolig i Toscana, der passer til dig og din familie!

Se alle ferieboliger i Toscana her

 

 

 

REJSEMÅL I TOSCANA

Toscana er én stor skattekiste af smukke destinationer. Derfor kan det være svært at vælge. Det gode er imidlertid, at du ikke kan vælge forkert, netop fordi alle destinationer er dejlige.

Her kan de læse nærmere om de forskellige provinser i Toscana.

Arezzzo

Arezzo

Arezzo i det østlige Toscana er en lidt overset destination. Og det er en skam, da den har rigtig meget at byde på. En fantastisk natur, spændende byer, gode vindistrikter - og så er Arezzo nabo til regionen Umbrien, der også er et besøg værd.

Læs mere om Arezzo her

Firenze

Firenze

I middelalderen blev Firenze den førende bystat i Toscana - og den position har den fastholdt siden da. 

Byen er både en levende og spændende by og et kæmpestort museum med noget af den fineste kunst og kultur i hele verden.

Læs mere om Firenze her

Grosseto

Grosseto

Grosseto ligger i det sydvestlige Toscana ud mod Middelhavskysten. De fleste danskere "når" ikke helt derned, da de synes, der er for langt at køre.

Det er synd for dem, da det er en meget fascinerende provins, men charmerende små byer, en natur, der er mere "vild" end i det klassiske Toscana - og så med nogle betagende sandstrande ud mod det asurblå Middelhav.

Læs mere om Grosseto her

Livorno

Livorno

Provinsen Livorno ligger langs vestkysten i Toscana. Den har derfor kilometervis af smukke sandstrande. Men baglandet har også en smuk natur, der er værd at gå på opdagelse i.

Læs mere om provinsen Livorno her

Lucca

Lucca

Byen Lucca er med rette berømt for sin over 4 km lange bymur og den runde plads i midten af byen. At gå rundt i byens krogede gader er som en tidsrejse tilbage til Middelalderen.

I provinsen Lucca finder man også regionen Garfagnana, der er det ukendte og "hemmelige" Toscana

Læs mere om provinsen Lucca her

Massa Carrara

Massa Carrara

Massa Carrara ligger langs kysten i det nordvestlige Toscana. Her er fyldt med med mondæne badebyer og strande,hvor de velhavende Italienere kommer for at holde ferie.

Læs mere om provinsen Massa Carrara her

Pisa

Pisa

Det Skæve Tårn i Pisa er altså bare virkelig skævt - og bestemt et "must see", hvis du er på de kanter.

 

Men heldigivs har både byen Pisa og provinsen af samme navn en masse andet at byde på

 

Læs mere om provinsen Pisa her

Siena

Siena

Den stolte by Siena tabte kampen om magten i Toscana til Firenze i Middelalderen. Og de gamle modsætninger mellem de to byer ligger stadig og ulmer under overfladen.

 

Siena er en fantastisk by at gå rundt  - og i provinsen ligger Val d'Orcia, der er et af de smukkeste områder i det klassiske Toscana.

 

Læs mere om provinsen Siena her

 

Elba

Toscanas øer

I Middelhavet ud for Toscanas kyst ligger der en perlerække af øer i forskellige størrelser. Elba er den største og nok meste kendte. Men de andre øer - som f.eks. Giglio og Capraia - er også spændende at besøge, hvis du kan li' at komme lidt "off the beaten track"

Læs mere om Toscanas øer her